Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 апреля 2024
17,7 °C
ясно

Новости

Вінниця
ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЗУБРІВ ПОБІЛЬШАЛО НА ВІННИЧЧИНІ
23 января 2024, 15:27
ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЗУБРІВ ПОБІЛЬШАЛО НА ВІННИЧЧИНІ

Поголів'я зубра європейського, що мешкає у Вінницькій області, є найбільшим в Україні. Тут мешкають 125 зубрів, що на 8 більше, ніж торік. Про це повідомляє ДП "Ліси України".

Зубр європейський є найбільшою твариною в Європі. Він занесений до Червоної книги України, Червоної книги МСОП та Європейського Червоного списку.

Популяція зубрів в Україні перебуває під особливим природоохоронним статусом і контролюється на державному рівні.

На Вінниччину зубрів європейських лісівники заселили 1979 року, і вже 45 років доглядають, охороняють і забезпечують належні умови для збільшення популяції цих тварин, - ідеться в повідомленні.

В угіддях філії створено комплекс біотехнічних споруд для підгодівлі зубрів та забезпечення їх водою. Корми лісівники заготовляють протягом року. Цього року заготовили 100 тонн сіна, 35 тонн кормових буряків, 40 тонн концентрованих кормів (зерно ячменю, кукурудзи, кукурудза в качанах), 2 тонни солі.

Взимку єгерська служба філії стежить, щоб годівниці завжди були наповнені кормом, а солонці сіллю. Зубрам важливо зберігати водний баланс, тому і влітку і взимку єгері стежать, щоб тваринам були доступні водопої.

 

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий