Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 апреля 2024
17,6 °C
ясно

Новости

Вінниця
Як у Вінницькому ляльковому театрі вчать малечу новим святковим датам
11 декабря 2023, 14:51
Як у Вінницькому ляльковому театрі вчать малечу новим святковим датам

Протягом багатьох років день Святого Миколая в Україні відзначався 19 грудня за Юліанським календарем. Однак, з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар дати більшості церковних свят зрушились зі свого місця. День Миколая не став виключенням. Починаючи із 2023 року українці приєднуються до західних традицій та відзначають це свято в один день з пошановувачами Григоріанського календаря – 6 грудня. 

Наразі у Вінницькому ляльковому театрі триває святкова програма «Миколай летить на Марс». Вона передує традиційним казкам.

Коли святковий персонаж має летіти на Марс, він залишає своїм помічникам-листоношам Тягни і Штовхай особливий мобільний телефон. Замість пін-кода для розблокування там треба ввести голосове повідомлення – дату відзначення Дня святого Миколая.

У потрібний момент  малеча вирішила підказати, і майже всі хором вигукнули: «19 грудня»! У відповідь казковий телефон видав гучний неприємний звук. Коли ж діти виправилися, і назвали правильну нову дату (6 грудня), апарат вдалося розблокувати.

 Ось так у Вінниці триває «лагідна українізація», перелаштування дітей та їхніх батьків на чинний церковний календар. Він відтепер кардинально відрізняється від російського.   

Чи погоджуєтеся ви із таким підходом, пишіть у коментарях!

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий