Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
09 мая 2024
14,3 °C
пасмурно

Новости

Вінниця
Вінниця налагоджує співпрацю з американським містом Боулдер
21 февраля 2024, 21:03
Вінниця налагоджує співпрацю з американським містом Боулдер

У Вінниці опрацьовують напрям міжнародної співпраці з американським містом Боулдер штат Колорадо. Муніципалітети обговорили можливість партнерства та співпраці. Громада хоче перейняти досвід США, який стосується питань реабілітації та післявоєнного відновлення військовослужбовців.

“Спілкувалися про подальшу взаємодію з американським колегою, мером Боулдера Аароном Брокеттом та ветераном служби в Організації об’єднаних націй, директором інституту Хайленд в Колорадо Дугласом Ґарднером. Наш діалог розпочався ще восени минулого року, під час візиту пана Ґарднера до Вінниці. Він переймається війною в Україні. Для поглиблення співпраці між нашими муніципалітетами обговорили й можливість подальшого партнерства”, - зазначив мер.

Саме за підтримки Дугласа Ґарднера при Вінницькому державному педагогічному університеті запрацював Міжнародний інститут вивчення травми. Там уже готують фахівців, які допомагають українцям впоратися з психологічними наслідками війни. 

“В умовах війни нам цікавий досвід США, який стосується питань реабілітації та післявоєнного відновлення українських захисників. У цих питаннях - ми, як країна, що десять років перебуває в умовах війни, також можемо ділитися практиками та напрацюваннями з американцями. Дякую колегам за продуктивну зустріч та небайдужість до ситуації в Україні! Продовжимо комунікацію для налагодження тісніших зв’язків між нашими містами та закладами”, - додав Сергій Моргунов.

Вінниця налагоджує співпрацю з американським містом Боулдер (Фото)

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий