Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 апреля 2024
17,7 °C
ясно

Новости

Вінниця
Вінницький центр реабілітації "Гармонія" створив терапевтичний адвент-календар "Хібукі"
12 декабря 2023, 16:44
Вінницький центр реабілітації "Гармонія" створив терапевтичний адвент-календар "Хібукі"

Кожного дня клієнти центру реабілітації мають виконати певне завдання, яке має терапевтичну мету. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, цього жовтня психологи та педагоги Центру "Гармонія" розпочали заняття з хібукі-терапії. 

Хібукі-терапію в Україні впроваджує ізраїльська психологиня Дафна Шарон Максімов. Слово «хібукі» в перекладі з івриту означає «обійми». Під час занять психологи використовують м’яку іграшку – песика з сумними очима і з довгими лапами, яка обіймає дитину за плечі. Концепція іграшки в тому, щоб викликати співчуття до іграшки та емоційну близькість з нею.

У грудні заняття з хібукі-терапії проходять у незвичному форматі – адвент-календаря. Кожного дня клієнти центру реабілітації мають виконати певне завдання, яке має терапевтичну мету. Це, наприклад, наповнення скарбнички для спогадів, що має на меті переосмислення їх. Або створення свого затишного місця з подушок чи пледів – середовища, де дитині безпечно і не тривожно.

Так, 4 грудня клієнти центру реабілітації Гармонія спільно з соціальним педагогом Оксаною Крижанівською проводили чаювання з родиною. 5 грудня – писали листа Святому Миколаю, 6 грудня – на честь свята дарували один одному слова теплоти та подарунки. А 9 грудня досліджували звуки, що лунають навколо. Подібні завдання передбачені на кожний день до 31 грудня.

"Ідея адвент-календаря в тому, що іграшковий песик приїхав в Україну, він іноземець і прагне пізнати традиції та життя в нашій країні. У такому форматі залучають спогади, мрії, фантазії. Зустрічі дітей з інвалідністю в центрі реабілітації “Гармонія” проходять разом з іграшкою хібукі. Зазвичай і діти, і дорослі прагнуть її обійняти, пожаліти та загалом взаємодіяти з нею. Так включається емпатія", – пояснює соціальна педагогиня Оксана Крижанівська.

Хібукі-терапія та інші види психологічної і соціальної реабілітації доступні для клієнтів центру реабілітації «Гармонія». Щоб звернутися до Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк, телефонуйте за номером (0432) 507 - 504 або звертайтесь за адресою м. Вінниця, вул. Винниченка, 5.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий