Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
18 мая 2024
18,0 °C
облачно с прояснениями

Новости

Вінниця
ВІННИЧАНИ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ ЩЕПЛЕННЯ ВІД ГРИПУ
25 сентября 2023, 22:43
ВІННИЧАНИ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ ЩЕПЛЕННЯ ВІД ГРИПУ

Діє муніципальна програма «Здоров’я вінничан»

Для вінничан діє муніципальна програма «Здоров’я вінничан». Вона покриває 50% вартості вакцини від грипу як для місцевих, так, і для переселенців. 

А дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям з інвалідністю щеплення проводяться безоплатно. Імунізуватись від грипу можна в центрах первинної медико-санітарної допомоги міста після огляду сімейним лікарем. Програма діє у рамках ініціативи «Вінничани важливі». Вакцинуватися можуть дорослі й діти віком від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Дітям до 9 років, які раніше не були вакциновані від грипу і не мали підтверджених випадків захворювання на це захворювання, слід зробити дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Всім іншим – одну. Імунітет після щеплення формується впродовж кількох тижнів. Зазвичай вже через 2 тижні після щеплення можна мати захист.

Окрім того, фахівці департаменту охорони здоров’я ВМР рекомендують першочергово вакцинуватись наступним категоріям громадян:

·       Медичним працівникам, які мають вищий ризик захворіти на грип через особливості своєї професії.

·       Вагітним жінкам, яким варто пам’ятати, що грип може мати серйозні наслідки. Натомість вакцинація проти сезонного грипу безпечна на всіх етапах вагітності.

·       Особам літнього віку, імунітет яких із віком стає менш ефективним у боротьбі з грипом, який може мати серйозні наслідки, коли людині за 65.

·       Пацієнтам із хронічними захворюваннями, яким слід пам’ятати, що за наявності хронічних недуг ризик ускладнень грипу значно підвищується.

·       Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях скупчення людей.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий