Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
03 мая 2024
20,7 °C
пасмурно

Новости

Вінниця
В Ужгороді працівники ТЦК примусово мобілізували водія автобуса, який привіз з Вінниці дітей на змагання
13 ноября 2023, 13:10
В Ужгороді працівники ТЦК примусово мобілізували водія автобуса, який привіз з Вінниці дітей на змагання

Черговий випадок примусової мобілізації працівниками ТЦК трапився у неділю, 12 листопада, в Ужгороді. Воєнкоми вдерлися до хостела "Монада" та насильно забрали водія автобуса, який привіз на змагання по тхеквондо дитячу команду з Вінниці. У чоловіка відібрали телефон, тож він навіть не зміг повідомити тренерів про своє місцеперебування.

Про ганебний інцидент повідомив журналіст Віталій Павловський на своїй сторінці у Fаcebook. Він зазначив, що цей чоловік був єдиним водієм у команді. Тож після змагань діти не могли повернутись додому. Під час нічного візиту військових та поліцейських до хостела водій намагався пояснити ситуацію, але слухати його не стали.

"Водій ікаруса, що перевозить діток з Вінниці на Ужгород, заночував в хостелі «Монада», де його в 01.30 ночі разом з іншими чоловіками закрутили військові разом з поліцією!! Пояснення, що він єдиний водій з групою спортсменів збірної України, їм не аргумент! Всіх на нічну комісію, у воєнкомат! Телефони відібрали, інформацію своїм рідним, тренерам повідомити не було змоги", – написав журналіст.

В Ужгороді працівники ТЦК примусово мобілізували водія автобуса, який привіз з Вінниці дітей на змагання 1

 Павловський додав, що відразу після комісії чоловікові вручили військовий квиток та відправили до Чернігова. Про те, що команда залишилась з автобусом, але без керманича тренери дізнались тільки зранку.

Ситуацію під свій контроль взяв голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, пообіцявши вирішити усі питання безпеки та транспортування спортсменів. Не залишився остронь й перевізник. Він надав іншого водія, але й тут не обійшлось без ексцесу.

Річ у тім, що ключі від автобуса залишились у воєнкоматі. Але після того, що сталось бажання відвідувати установу не було ні в кого. На допомогу прийшла переселенка з Маріуполя, яка мешкає в Ужгороді. Саме вона змогла забрати ключі та передати їх новому керманичу.

"Наразі Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА, взяв під контроль ситуацію, обіцяє всі питання безпеки та транспортування спортсменів тримати особисто. Перевізник готує іншого водія для спроби повернути дітей тим же автобусом, що запаркований біля готелю.. А ключі від нього у воєнкоматі!! Просто вбиває ситуація.. ми ж не раша!!!", – написав Павловський.

В Ужгороді працівники ТЦК примусово мобілізували водія автобуса, який привіз з Вінниці дітей на змагання 2

Скандальна мобілізація в Україні та що робити у разі, якщо вас примусово доправляють до ТЦК

Майже щодня в мережі з'являються повідомлення про примусову мобілізацію чоловіків до війська. Представники ТЦК поводять себе агресивно й застосовують силу. Інколи на допомогу приходять перехожі, які буквально намагаються "відбити" громадян.

Один з інцидентів потрапив на відео у Львові. Там представники ТЦК буквально викрали чоловіка, силою його скрутивши та заштовхавши в автомобіль. Люди, які стали очевидцями події, намагаються зупинити військкомів. Вони заблокували бус, але все марно. 

Адвокати розповіли, як потрібно реагувати на такі дії та чого робити категорично не можна. Передусім не варто сперечатися і тим паче битися з тими, які тримають зброю в руках. Це може завершитись сумно для всіх. Потрібно:

  • дізнатись про підстави затримання та утримання в ТЦК (в письмовому вигляді),
  • звернутись до поліцейських (викликати поліцію) із вимогою захистити власні права та розібратись у ситуації,
  • вимагати надання безоплатного адвоката.

Необхідно також за можливості зв'язатися з родичами, друзями, знайомими - зателефонувати й просити:

  • піти до суду того району, в якому розташований ТЦК,
  • подати заяву слідчому судді (щодо ситуації, яка склалась).

Чого робити не варто:

  • підписувати будь-які документи (без рекомендації адвоката),
  • проходити військово-лікарську комісію (до прояснення ситуації).

У Міноборони раніше наголошували, що громадяни, які зіштовхнулися з проблемами у взаємодії з представниками ТЦК та СП можуть звертатися:

  • за номером 0 800 31 01 79;
  • на електронну пошту tckreport@gmail.com;
  • на чат-бот в Telegram.
Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий