Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
04 мая 2024
15,2 °C
ясно

Новости

Вінниця
У Вінниці випав помаранчевий дощ
24 апреля 2024, 14:12
У Вінниці випав помаранчевий дощ

У Вінниці 24 квітня об 11.30 годині жителі обласного центру спостерігали за незвичним явищем - дощ мав рожево-помаранчевий відтінок. Дощова вода, яка залишилась у резервуарах та на поверхні автівок, містить рудий осад.

У Вінниці випав помаранчевий дощ

Редакція Вінниця.info звернулась за коментарем до метеоролога, аби з’ясувати, звідки на Вінниччину прийшли брудні опади.

«Вінницька область під впливом циклону, який іде з Півдня. Ми кожні 6 годин вимірюємо опади. Опади, які вимірювались о 09.00 були чистими. Зараз, дощ з жовтим - на марлі та відрі. Самі опади чисті, але є осад», - говорить начальник АМСЦ «Вінниця» Марина Горбата.

Вона також повідомила, що за інформацією колег з Києва, опади з рудим осадом утворились через пил з Сахари, який дістався до України.

«Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими. Пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці і з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься», - передала пані Марина повідомлення столичних метеорологів.

У Вінниці випав помаранчевий дощ - фото 2

У Вінниці випав помаранчевий дощ - фото 3

Окрім того, Марина Горбата повідомила, що раз на кілька днів в обсерваторію до Києва відправляють на дослідження марлю з осадами від дощу. Також проводять дослідження на кислотність.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий