Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
06 мая 2024
19,6 °C
небольшой дождь

Новости

Вінниця
У Вінниці в церкві, що біля лікарні, вперше молились українською
18 марта 2024, 20:59
У Вінниці в церкві, що біля лікарні, вперше молились українською

Як повідомляють на сайті Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, 17 березня у вінницькому храмі Ікони Божої Матері «Скоропослушниця» була відправлена Божественна Літургія після того, як громада храму ухвалила рішення про вихід з УПЦ московського патріархату та приєдналася до канонічної помісної Православної Церкви України.

Це було також перше богослужіння у цьому храмі українською мовою.

«Під час Літургії були піднесені молитви за Україну і перемогу українського війська. Також були виголошені молитви за упокоєння душ захисників України, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину, а також за упокоєння душі попереднього настоятеля храму протоієрея Іллі Лаврененка, котрий нещодавно спочив у Бозі. Після Літургії був звершений Чин прощення, який за традицією Православної Церкви, звершується в цей день, перед початком Великого посту, - зазначено в повідомленні.

У Вінниці в церкві, що біля лікарні, вперше молились українською

З цього дня нова громада Православної Церкви України у Вінниці, яка завершила процес оформлення необхідних юридичних документів, відновлює свою богослужбову діяльність та продовжує надавати духовну та гуманітарну підтримку пацієнтам та мешканцям соціальних медичних закладів, які знаходяться поруч із храмом.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий