Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
04 мая 2024
16,3 °C
ясно

Новости

Вінниця
У Вінниці створили ексклюзивний торт
24 апреля 2024, 14:09
У Вінниці створили ексклюзивний торт

Торт «Вінниця» складається з гречаного борошна, є волоські горіхи, рожевий шоколад і один з головних гастрономічних символів міста – вишня.

Вишня надає торту легку нотку пікантності.

Вишня присутня у кількох варіантах: перетертих сублімованих, а також в’ялених фруктів та фірмового вишневого мармеладу.

«У Вінниці кілька років тому планували провести конкурс серед кондитерських на створення десерту-візитівки міста. Через воєнну агресію реалізувати цю ідею не вдалося. Але ініціативу розробити фірмовий торт для Вінниці підхопила місцева кондитерська з багаторічним досвідом роботи – «Солодка мрія». Упродовж майже пів року фахівці розробляли рецептуру солодкої візитівки для міста – торта «Вінниця» – стриманого на вигляд та унікального всередині», – повідомили в Офісі туризму.

Гарантійний термін придатності торта «Вінниця» – три доби. Це робить його ідеальним гостинцем, якщо вінничани їдуть в інше місто, та солодким сувеніром для туристів, які можуть не боятися везти його на далекі відстані.

«Нам хотілося зробити щось унікальне (чого немає принаймні в Україні), з локальними продуктами від вінницьких виробників і з додаванням вишні, бо це гастрономічний символ міста. Вона смакує в безлічі цікавих локальних страв і є у місцевих назвах: річка Вишня, мікрорайон “Вишенька”, садиба Пирогова “Вишня”. І ми також використовуємо вишню в багатьох видах нашої продукції. В основі торта “Вінниця” – білкові коржі з додаванням гречаного борошна, подрібненого волоського горіха і в’яленої вишні. Крем, яким вони перешаровані, – це ганаш на основі рожевого шоколаду “Рубі” з додаванням сублімованої вишні. Також торт має прошарок вишневого мармеладу. А зверху все оздоблене ганашем на основі чорного шоколаду і кандурину», – розповіла Марина Долюк, яка працювала над рецептом торта.

Цікаво, що готується торт «Вінниця» також три доби. Марина Долюк каже, що цей час потрібен інгредієнтам, щоб настоятись і добре поєднались. Наприклад, лише стабілізація ганашів триває 24 години.

 

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий