Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
01 мая 2024
19,8 °C
ясно

Новости

Вінниця
У Вінниці два дні безкоштовно вакцинуватимуть дорослих від дифтерії та правця
10 апреля 2024, 00:17
У Вінниці два дні безкоштовно вакцинуватимуть дорослих від дифтерії та правця

У Вінниці 16 та 23 квітня безкоштовно вакцинуватимуть дорослих від дифтерії та правця. 

Як повідомляє Вінницька міська рада, вакцинацію проводитимуть два фахівці: лікар та медсестра Центру первинної медико-санітарної допомоги №1.

У Центральному міському парку ім. Леонтовича, площа біля літнього театру, вакцинація відбуватиметься 16 квітня. На площі Європейській – 23 квітня. Триватиме з 12:00 до 15:00.

Зазначено, що у дорослому віці ревакцинація розпочинається з 26 років. Щеплення необхідно поновлювати кожні 10 років для дорослої людини.

Дифтерія проявляється у вигляді ангіни. У горлі утворюються плівки, що ускладнюють дихання. Вона передається повітряно-крапельним шляхом. Факторами передачі можуть бути предмети побуту – посуд, іграшки тощо. Коли дифтерійна бактерія потрапляє в дихальну систему, вона виробляє токсин, який потрапляє до крові й вражає різні органи. Найчастіше – серце, нервову систему, нирки. Для лікування використовується протидифтерійна сироватка та антибактеріальна терапія. Попри своєчасне лікування близько 20 % хворих помирають.

Правець вражає нервову систему. Він проявляється сильними судомами. Це іноді можуть призвести до переломів кісток, проблем з ковтанням. Хвора людина відчуває сильні болі. Інфікуватися правцем можна при потраплянні бруду в рану або поріз, внаслідок укусів тварин чи травмування гострими предметами, уламками деревини. Прогноз у разі захворювання несприятливий. Навіть попри екстрену реанімацію та оперативне медичне втручання, смертність досягає 25–80 %. Смерть, як правило, настає через спазм дихальних м’язів і параліч серцевого м’яза.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий