Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
27 апреля 2024
16,1 °C
ясно

Новости

Вінниця
У Вінниці для дітей-сиріт провели казкотерапію з майстеркласом
11 декабря 2023, 14:48
У Вінниці для дітей-сиріт провели казкотерапію з майстеркласом

За свої старання дітвора отримала тематичні подарунки – дерев’яні вежі Артинова у формі іграшок на ялинку та розмальовки з визначними місцями Вінниці.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Офіс туризму Вінниці організував мистецький проєкт для дітей "Твоя казка про Вінницю". Це заняття з казкотерапії, де дітки 7-12 років вигадували власні казки про Вежу Артинова. Також для малечі підготували тематичний майстерклас із вінницькими сувенірами та чаюванням зі смаколиками.

Цю подію зробили соціальною для дітей-сиріт Вінницької громади. Заняття провела досвідчена казкарка Світлана Омельницька. Вона розповіла, як створюються казки (сюжет, герой і антигерой, зав’язка, кульмінація, розв’язка). І за цим алгоритмом кожен з учасників придумав власну історію. Обов’язково – з вежею і щасливим кінцем. В результаті вийшло 10 добрих казок, у яких навіть дракони були дружніми.

Перше заняття з казкотерапії відбулося у п’ятницю 8 грудня в туристичному хабі Visit Vinnytsia. Вже наприкінці грудня Офіс туризму Вінниці планує запустити цей проєкт на постійній основі для всіх охочих та навіть створити клуб маленьких казкарів.

"Казкотерапія це момент соціальної адаптації для діток: вони пишуть казку про щось цікаве у Вінниці, і таким чином комунікують один з одним, відкривають свій творчий потенціал, навіть виявляються їхні психологічні потреби. Таким чином вони ще й будуть знайомитися з містом, адже в ігровій формі їм розкажуть про архітектурні перлини й інші цікавинки Вінниці. Ми започатковуємо проєкт “Твоя казка про Вінницю” у рамках різдвяно-новорічних свят на безоплатній основі зі службою у справах дітей. А в кінці місяця плануємо набирати групи з казкотерапії для всіх охочих діток віком від 7 до 12 років», – розповіла директорка КП «Офіс туризму Вінниці» Тетяна Маєвська.

Після казкотворення маленькі вінничани взяли участь у майстеркласі з техніки сухого валяння. З допомогою майстрині платформи подарунків BYVI Олександри Вдовиченко діти виготовили сердечка-магнітики “I love Vinnytsia”. А завершилось усе чаюванням зі смаколиками.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий