Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
20 мая 2024
21,2 °C
облачно с прояснениями

Новости

Вінниця
Спілкувався українською: хлопець з Вінниччини вступив до армії РФ та воював за окупантів, він погано закінчив
09 мая 2024, 21:48
Спілкувався українською: хлопець з Вінниччини вступив до армії РФ та воював за окупантів, він погано закінчив

Зрадник на Чернігівщині спілкувався з місцевими українською мовою.

В Україні до 14 років позбавлення волі засудили жителя Вінниччини, який у складі окупаційної армії воював у Чернігівській області. За даними родичів, зрадник загинув ще в липні 2022 року.

Про це йдеться у вироку Деснянського районного суду м. Чернігова.

За даними суду, уродженець Вінниччини 27 лютого 2022 року воював у складі окупаційної армії проти власного ж народу на території Семенівської ОТГ Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

На суді староста Погорільського старостинського округу №8, що в Чернігівській області, розповіла, що 2022 року російські колони увійшли до її рідного села. Вона вийшла до російських солдатів, щоб вони не вчиняли агресію проти місцевого населення. Під час спілкування з окупантами вона почула, як один з них розмовляє українською мовою. Він сказав, що його мати проживає у Вінниці, попросив у старости мобільний телефон, щоб зателефонувати їй. Після цього він повернув телефон і заявив, що він нібито медик, хоча їхав на танку.

Інший житель села теж пригадав, що він бачив окупанта, який заявляв, що "його мати з України".

Місцеві описали зрадника, зазначивши, що йому було орієнтовно 30 років. Суд встановив особу чоловіка, і виявилося, що у нього досі є громадянство України.

В липні 2023 року правоохоронці переглянули листування зрадника з його мамою. Також жінка показала поліції копію свідоцтва про те, що її син, який воював за Росію, загинув на території Луганської області в липні 2022 року. В окупаційній армії він був старшим лейтенатом і командиром танкового взводу танкової роти танкового батальйону.

Суд не врахував документи про загибель окупанта, оскільки їх справжність неможливо підтвердити. Жителя Вінниччини визнали винним за ч. 1 ст. 111 КК України та засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Вирок суду / ©

 

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий