Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 апреля 2024
17,1 °C
ясно

Новости

Вінниця
Сестра дружини голови "Укрнафти" Корецького заробляє сотні мільйонів на державних тендерах - експерт
22 января 2024, 02:14
Сестра дружини голови "Укрнафти" Корецького заробляє сотні мільйонів на державних тендерах - експерт

Компанія ТОВ "Український паливний Стандарт" (УПС) юристки Олени Павлівни Моружко, що є сестрою дружини директора найбільшої нафтодобувної державної компанії України "Укрнафта", Сергія Корецького, за рік свого існування встигла заробити на державних тендерах 156 млн грн.

У 2015, після смерті Ігоря Єремеєва, співвласника Групи "Континіум", дружина покійного судилась з Моружко за право власності на квартиру вартістю 23 млн грн, що подарована останній загиблим нардепом. Як вказує автор, остання перебувала із бізнесменом і політиком у близьких стосунках. Також вона стала відповідачем у справі 757/42180/17-ц. Як стверджує Михайло Шнайдер, ймовірно, завдяки близьким стосункам рідної сестри із головою "Групи "Континіум", Сергія Корецького чекала стрімка кар'єра від молодого аналітика до гендиректора керівної компанії Групи "Континіум".

У листопаді 2022 Корецький став головою націоналізованих "Укрнафти" та "Укртатнафти", а 14 грудня того ж року Олена Моружко реєструвала ТОВ "УПС".

"Молода компанія, якій ледь виповнився рік, із статутним капіталом в 30 тисяч гривень, без власних людських ресурсів, виробничих чи складських потужностей, потужно стартувала в 2023 році на постачанні нафтопродуктів "Укрнафти", як тих, що виробляються на Кременчуцькому НПЗ, так і тих, що "Укрнафта" імпортує від Польського "Орлена". ТОВ "УПС" купує за дуже вигідними "оптовими" цінами як нафтопродукти безпосередньо у державної "Укрнафти", так і паливні талони "Укрнафти" в її дочірньої компанії - ТОВ "Укрнафта-Постач", - описує Михайло Шнайдер "бізнес" сестри дружини голови "Укрнафти" Сергія Корецького.

В ТОВ "УПС" партнеркою Олени Моружко є Катерина Варламова, колишня адміністратор компанії WOG, яка, за словами експерта, є наближеною до Сергія Корецького людиною.

З боку податкової, як стверджує Шнайдер, прикриття ТОВ "УПС" може забезпечувати заступник голови Податкової служби України Євген Сокур.

"Можемо привітати Олену Моружко - її інвестиція в родинні зв'язки абсолютно окуповує себе… Колись вона склала протекцію молодому Сергію Корецькому, а тепер вже Сергій Корецький, витягнувши "Золотий Квиток" з призначенням до Укрнафти/Укртатнафти, не забуває про інтереси своєї родини в широкому розумінні", - резюмує Михайло Шнайдер.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий