Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
17 сентября 2024
24,0 °C
переменная облачность

Новости

Вінниця
Президент клубу моржів «Нептун» вперше за час війни завітала з Австралії до Вінниці
20 августа 2024, 22:39
Президент клубу моржів «Нептун» вперше за час війни завітала з Австралії до Вінниці
  • У Вінниці останнє десятиріччя активно розвивалося моржування.
  • В першу чергу цим опікувалася президент спортивно-оздоровчого клубу моржів «Нептун» Раїса Макіївська.
  • Вона активно допомагала новачкам, контактувала із представниками місцевої влади, організовувала свята спорту і здоров’я та дружні посиденьки членів клубу.

Завдяки такій бурхливій діяльності популярність регулярного моржування (не лише на Водохреща) у місті над Бугом неухильно зростала.  

На початку повномасштабного вторгнення Раїса Макіївська виїхала в Австралію, де багато років мешкає її дочка із родиною. І ось вчора, 19 серпня, моржі знову побачили свого 78-річного президента у рідному місті. Зокрема, активісти клубу «Нептун» зібралися на тренажерному майданчику біля Вишенського озера.

 

Раїса Макієвська привезла сувеніри із Зеленого континенту своїм однодумцям і обговорила із ними діяльність «Нептуна» під час війни.   

— Спочатку думала побути в Австралії лише три місяці. Але війна тривала, мені надали допомогу, як біженцю, і залишилася надовго. Скучила за своїм чоловіком та вінницькими моржами, дружнім спілкуванням. Бо в Австралії між собою багато не спілкуються, — каже Раїса Макіївська.

Вона розповіла, що за її відсутності клубом моржів керує заступник Сергій Скиба. За ї словами, головне, щоб «Нептун» та кістяк його активістів існував. Бо саме в ньому можуть надати фахову консультацію дебютантам у моржуванні. До речі, новачкам  краще починати не взимку, а задовго до морозів, щоб перехід був поступовим.    

 

— У мене раніше у Вінниці було 35 учнів. Люди впізнають, дякують за корисні консультації. Зараз один чоловік підійшов до мене і подякував мені за те, що його маму після інфаркту вилікувала моржуванням. Я цього вже не пам’ятаю, але слухати було приємно. Хочу, за й за моєї відсутності таке навчання початківців нашими активістами тривало, — каже Раїса Макіївська.  

 

 

Людмила Золотова — активний член клубу «Нептун», подруга і постійна напарниця Раїси Макіївської на всеукраїнських змаганнях із зимового плавання.

— Дуже радію приїзду Раїси. Вона, серед іншого, є активним учасником змагань із зимового плавання. Також вона активно залучала молодь до оздоровчих занять моржуванням (і бігом) замість зловживання алкоголем і цигарками. Адже наше молоде покоління має займатися спортом, зростати здоровим і щасливим, — сказала Людмила Золотова.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий