Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
01 мая 2024
20,1 °C
ясно

Новости

Вінниця
Порцелянові ляльки зі Швейцарії презентували у Вінниці
27 декабря 2023, 20:06
Порцелянові ляльки зі Швейцарії презентували у Вінниці

У Вінницькому театрі ляльок представили виставку іграшок зі Швейцарії. Серед них порцелянові та керамічні вироби з різних епох і культур. 

Колекція належить майстрині Маргріт Клеті, яка заповіла її вінничанці Тетяні Лейб, а та передала місцевому ляльковому театру. Щоб презентувати на загал таку кількість ляльок, заклад виграв грант. 

Свого часу одяг для цих ляльок шили імениті кравчині, а аксесуари підбирала сама власниця колекції. У неї були печі, різні форми та власні швейні цехи. 

“На придбання шаф для їхнього зберігання витратили 40 тисяч гривень. Будемо сподіватися, що це такий початковий етап, коли ми почали демонструвати різні композиції й ті ляльки, які передали до нашого театру”, - розповіла директорка Вінницького академічного обласного театру ляльок Тетяна Побережна.

Серед персонажів як люди, так і тварини. Кожна лялька, як зазначають у закладі, унікальна.

Наразі у театрі вдалося розмістити лише десяту частину колекції. З часом їх змінюватимуть, аби щоразу відвідувачі могли познайомитися з новими персонажами.

Довідка:

Творець колекції ляльок - Маргріт Клеті, яка народилася у Швейцарії в фермерській сім’ї та з самого дитинства мріяла створювати щось своїми руками. У неї була непроста доля, адже після втрати рідних, переживаючи важкі часи, вона знайшла у собі сили втілити свою давню мрію та створила ательє з виготовлення ляльок. Це й стало її хобі та сенсом життя. Всі експонати жінка виготовляла власноруч. 

Маргріт прагнула, щоб її ляльки вражали усіх своєю різноманітністю та красою. За збігом долі вона познайомилася з вінничанкою Тетяною Лейб, якій довірила свою колекцію, а та, своєю чергою, подарувала ці іграшки рідному місту. 

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий