Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
29 марта 2024
8,8 °C
небольшой дождь

Новости

Вінниця
Поліцейська з Вінниці приєдналася до штурмової бригади «Лють»
14 марта 2023, 12:49
Поліцейська з Вінниці приєдналася до штурмової бригади «Лють»

Вже майже три роки Альона Шпичка несе службу на посаді молодшого інспектора-кінолога, до цього вона навчалась у Вінницькому педагогічному університеті на журналістиці. Нині дівчина готується виконувати бойові завдання у складі штурмової бригади Національної поліції "Лють".

В день повномасштабного вторгнення, Альона була на добовому чергуванні:
«В той день була така тривожна атмосфера, всіх зібрали, розповіли деталі. Нас почали залучати в патрулі, я чітко усвідомлювала, що кожний є цінним для держави».

Про формування штурмових бригад вона дізналась від керівника кінологічної служби. Поліцейська ділиться, що не мала сумнівів щодо свого бажання захистити країну та звільнити її від окупантів. Саме тому вирішила вступити у штурмову бригаду «Лють».

Поліцейська розповідає, що одягнувши бронежилет та взявши до рук автомат, відчула свою корисність. У перші дні, коли все було складно і люди не знали, що робити, куди бігти, як діяти, вона намагалася бути зібраною і спокійною, заспокоювати інших.

«Близькі переживають. Спочатку мій вибір стривожив їх, адже це війна, але вони й розуміють важливість мого вибору, тому прийняли моє рішення та підтримують. У бригаді «Лють» у мене буде інша спеціалізація, не пов’язана із собаками. Тому покращую вже набуті навички та здобуваю нові. Вдячна друзям та колегам, які підтримують та обирають позивний для мене», – розповідає про подальшу службу та посміхається поліцейська.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий