Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
08 сентября 2024
23,5 °C
ясно

Новости

Вінниця
Офіс туризму Вінниці 15 вересня запрошує у мандрівку на Гайсинщину
06 сентября 2024, 15:02
Офіс туризму Вінниці 15 вересня запрошує у мандрівку на Гайсинщину

Офіс туризму Вінниці 15 вересня запрошує у мандрівку на Гайсинщину. Реєструйтесь, вільні місця ще є.

Про це інформує головний туристичний сайт Вінниці.

Ця територія об’єднує сім колишніх районів Вінницької області площею у майже 5,7 тис. кв. км та населенням у понад 240 тисяч осіб. Вона багата на архітектурні й сакральні пам’ятки; особистостей, які залишили вагомий слід в історії України; цікаві традиції та крафтову продукцію від місцевих фермерів, — йдеться у повідомленні.

А ще тут є унікальні пам’ятки природи, зокрема, Немирівське городище, яке є ще й археологічною пам’яткою завдяки Скіфським валам. Воно входить до «Семи чудес Вінниччини», і це цілком виправдано — деякі дослідники вважають, що тут була столиця скіфів, які вели осілий спосіб життя. Насипані ними вручну (бо у ті часи не те що техніки, але й звичайнісіньких лопат не існувало) вали виконували функцію фортифікацій. Це і буде перша зупинка мандрівки.

Далі — Рахнівка, де народився український поет-дисидент покоління «шістдесятників» Василь Стус. Тут у місцевій школі, яка межує з територією садиби, де він народився і зростав перші роки життя, розташований музей видатного земляка. Сьогодні він займає дві кімнати. Перша — про життя та творчість Стуса, у другій — історія його перебування на засланні.

У Марківці учасники подорожі побувають в музеї іншого знаменитого земляка, Миколи Леонтовича, чий «Щедрик» підкорив увесь світ. У рідному селі він і загинув від кулі чекіста, коли приїхав навідати батька. Ім’я убивці було розсекречено лише у 1990-х роках після відновлення Незалежності України.

Офіс туризму Вінниці 15 вересня запрошує у мандрівку на Гайсинщину

Також під час мандрів ви відвідаєте Гранівський монастир, де побачите унікальні розписи. І, що нетипово для Центральної України, вони є не лише всередині пам’ятки, але й прикрашають її зовні. За легендою його заснував афонський чернець Онуфрій, який тут оселився й викопав цілющу криницю, навколо якої з часом і зріс монастир.

І фінальна точка маршруту — Карабелівка, яку добре знають у регіоні завдяки виробництву крафтових сирів та різновидів молочної продукції. Також село відоме завдяки туристичному кінному клубу "Victory", де є коні рідкісної гуцульської породи.  

Тож якщо хочете побачити усе це на власні очі — реєструйтесь, доки є вільні місця: https://forms.gle/iWCGGXRfqNqBJfHQ8

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий