Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
30 июня 2024
29,3 °C
небольшой дождь

Новости

Вінниця
На Вінниччині засіяли перші площі технічних конопель
27 июня 2024, 19:00
На Вінниччині засіяли перші площі технічних конопель

Цього року на Вінниччині засіяні перші площі технічних конопель.

«Асоціація розвитку льонарства і коноплярства України», Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер», департаменти агропромислового розвитку та міжнародного співробітництва Вінницької ОВА 25 червня підписали Меморандуму про співпрацю щодо розвитку коноплярства.

Учасники обговорили особливості посіву та збирання коноплі, переваги в реалізації та переробці, ліквідність та рентабельність.

Коноплі - це культура з довгим ланцюгом доданої вартості. При переробці використовуються всі її складові частини: стебла, листя, костриці, насіння і навіть коріння.

Довідка.

З різних частин конопель можна виготовити від найтонших тканин до будівельних матеріалів. В Україні вже є компанії, що зводять будинки з конопляної костриці. А ще виготовляють із конопель білизну та рушники, олію, продукти харчування, зокрема, енергетичні батончики.

Литва виготовляє з конопель будівельний матеріал, що називається кастробетон. Крім того, литовці кастрицю (солома конопель) подрібнюють і використовують як штукатурку. І будівля виходить теплою, бо коноплі — енергетичні, водночас у такій оселі ніколи не буде ніяких шкідників.

Станом на кінець 2023 року в Україні вирощуванням промислових конопель займались до 30 компаній, а переробленням - до 10.

За останні 10 років на європейському ринку коноплярства площі технічної коноплі зросли з 10 тис. га до майже 43 тис. га. Лідерами вирощування цієї культури є Франція, Китай (займає від 65 до 75% ринку конопель), Австралія, Канада, Чилі, ПАР тощо.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий