Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
18 октября 2024
7,3 °C
ясно

Новости

Вінниця
На Вінниччині відбувся українсько-корейський бізнес-форум
28 августа 2024, 16:07
На Вінниччині відбувся українсько-корейський бізнес-форум

28 серпня у Вінниці відбувся українсько-корейський бізнес-форум, організований Агенцією регіонального розвитку Вінницької області.  У заході взяли участь заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач,  заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький, південнокорейський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея Лі Янг Гуу, представники сфери освіти та бізнесу.   

Вітаючи учасників форуму, заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач зазначив, що і Республіка Корея, і Україна прагнуть розвитку промислового виробництва, впровадження інновацій та SMART-спеціалізацій, запровадження високих технологій у сільському господарстві та переробній галузі.

 - Співробітництво в сферах будівництва, передових технологій, інженерії, сільського господарства, ІТ-галузі, освіти можуть стати цікавими та корисними  для бізнесу обох країн, для розвитку економік обох  держав, - наголосив Анатолій Ткач. - Ми щиро зацікавлені в розвитку співпраці з Республікою Корея по всіх напрямах,  які  можуть представляти спільний інтерес. Сподіваюся, що сьогоднішня зустріч допоможе напрацювати дорожню карту для співпраці на взаємовигодних умовах.

Заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький підкреслив, що Вінниччина готова до відкритого діалогу з корейським бізнесом.

- У нашій області нині зареєстровано 160 тисяч переселенців із небезпечних, або постраждалих від воєнних дій регіонів.  До нас релоковано 390 підприємств. Вінниччина добре їх приймає та створює належні умови. Ми будемо раді й приходу до нас корейського бізнесу, - сказав Сергій Здітовецький.

Із презентацією бізнесового потенціалу, економічних можливостей та інвестиційної привабливості Вінницької області та Вінницької міської територіальної громади перед учасниками заходу виступили директорка Агенції регіонального розвитку Вінницької області Єлизавета Савчук і заступник Вінницького  міського голови Андрій Очеретний.

Про партнерство в сфері освіти, стажування вінницьких студентів  в корейських університетах, спільні наукові розробки на форумі говорили ректор Вінницького національного технічного університету Віктор Біліченко та ректорка Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова Вікторія Петрушенко.

Президент «Korea-Ukraine New Building Associatiion»  (KUNBA), Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея Лі Янг Гуу   презентував напрями роботи цієї організації. Зокрема, він зазначив,  що в KUNBA працюють над питаннями відбудови України, ефективності її промисловості та економічної міцності. Особливу увагу пан Посол приділив розвитку сфери освіти.

На форумі представники бізнесу Вінниччини та Кореї розповіли про роботу своїх підприємств й обговорили можливості українсько-корейського економічного співробітництва та його пріоритетні напрями.

Директорка Агенції регіонального розвитку Вінницької області Єлизавета Савчук і президент «Korea-Ukraine New Building Associatiion»  (KUNBA), Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея Лі Янг Гуу   підписали меморандум про подальшу співпрацю.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий