Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
18 мая 2024
18,1 °C
облачно с прояснениями

Новости

Вінниця
На Вінниччині 270 бригад розповсюджують «смаколики» для тварин з вакциною від сказу
21 сентября 2023, 13:50
На Вінниччині 270 бригад розповсюджують «смаколики» для тварин з вакциною від сказу

У Вінницькій області стартувала осіння кампанія з імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Як повідомили в управлінні, враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин на території області, з 18 вересня 2023 року розпочато осінню кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

«На площі 4000 км2 наземним розподілом планують розповсюдити 100 тис. доз принад з вакциною. Для цього задіяно 270 бригад, до складу яких входять представники Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, державної служби ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, лісового та мисливських господарств. Облік споживання вакцини в період кампанії проводиться на визначених контрольних ділянках», - йдеться в повідомленні.

За даними Держпродспоживслужби Вінниччини, вакцина проти сказу у вигляді принади створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні, не виділяє вакцинний вірус зі слиною, а тому є безпечною для людини та тварин.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий