Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 марта 2024
15,1 °C
небольшой дождь

Новости

Вінниця
"Хвостики": у Вінниці відкрили перше котокафе
09 марта 2023, 22:33
"Хвостики": у Вінниці відкрили перше котокафе

Там готують ароматні напої, подають десерти, доглядають за котиками і шукають для них відповідальних власників.

Це перший заклад такого формату у Вінниці. Він розташований за адресою вул. Келецька 60. Зараз там мешкає 10 «хвостиків», які були врятовані з вулиць міста. Усі вони перебувають на ветеринарному огляді, вакциновані, стерилізовані чи кастровані, оброблені від паразитів і мають паспорти. А тепер чекають на нових власників.

Котокафе «Хвостики» заснувала вінничанка Єлизавета Рудич, яка кілька місяців тому закінчила навчання у Вінницькому національному технічному університеті.

"Суть кафе не у тому, щоб я заробила кошти. Моя основна робота – це розробка програмного забезпечення, а тут більше благодійність: ми беремо котів з поганих умов, даємо хороші умови і шукаємо їм родини", – каже дівчина.

У жовтні минулого року Єлизавета написала бізнес-план, подала у Дії заявку на «Грант на власну справу» і наприкінці року виграла мікрогрант. Вже у січні орендувала приміщення, зробила ремонт, облаштувала кімнату для котиків і почала брати їх під опіку. Попри те, що виплати по гранту досі не надійшли, Єлизавета вирішила не тягнути з відкриттям, бо уже все підготувала. До того ж їй потрібно платити за оренду за приміщення і мати за що утримувати хвостатих:

"Когось забрали з вулиці, когось – з платної перетримки. Зараз у нас 10 котів, і ми нікого вже брати не можемо. Добре, що вони кошенята, і займають мало місця. Але якби це були великі коти, то тут би їх було всього п’ять. І ще ми хвилюємося, що після відкриття нам почнуть підкидати котів. Але, сподіваюсь, люди будуть більш свідомі".

Котокафе «Хвостики» працює щодня з 8:30 до 22:00 години. Заклад розрахований максимум на 30 відвідувачів, і має два зали зі столиками. У більшому планують проводити різноманітні заходи: поетичні вечори, майстер-класи і вечори настолок. Але в настільні ігри у «Хвостиках» можна пограти будь-коли: там є «Вибухові кошенята», «Аліас», «Мемологія», «Котомафія» та інші. 

Якщо ви робите замовлення з собою – вхід у котокафе безкоштовний. Натомість, коли ви робите замовлення у закладі, де можна провести час з тваринами чи пограти в настільні ігри, вхід платний (50 гривень). Для пільгових категорій населення діє знижка, а для військових і рятувальників вхід безкоштовний. Ці кошти спрямовуватимуть на утримання котів і догляд за ними.

 

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий