Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
18 мая 2024
18,1 °C
облачно с прояснениями

Новости

Вінниця
Хлопчик, який вижив під час ракетного удару по Вінниці, повернувся в Україну
19 сентября 2023, 23:55
Хлопчик, який вижив під час ракетного удару по Вінниці, повернувся в Україну

Роман Олексів отримав опіки 45% тіла під час російської атаки на Вінницю 14 липня 2022 року. Хлопчик понад рік лікувався у Німеччині й наразі повернувся додому, в Україну.

Нині Роману Олексіву вже 8 років. Того дня, коли окупанти обстріляли Вінницю, мама хлопчика привела його на прийом до лікаря. Внаслідок атаки жінка загинула, а дитина отримала опіки 45% тіла. На спині — найважчого четвертого ступеня.

silmedia_zgcl/49aKilmIR.jpeg

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Тоді Романа з Вінниці перевезли до найбільшого на заході України опікового відділення — Першого медоб’єднання Львова. Дитину привезли в критичному стані. Шансів на порятунок майже не було. Втім, хлопчик бореться.

За кілька тижнів його стан вдається стабілізувати, а його самого транспортувати на лікування за кордон.

silmedia_zgcl/ylI0i_mIg.jpeg

Романа транспортували до Німеччини. Там дитину оперували тричі на тиждень. Хлопчику видалили нежиттєздатні тканини, уламки скла і мʼяза на нозі. Також лікарі замінили барабанну перетинку та провели кілька трансплантацій шкіри для хлопчика.

Нині ж Роман разом із татом повернувся до України. Хлопчика продовжать реабілітувати лікарі Першого медичного об'єднання Львова, які рік тому вибороли для нього шанс на лікування за кордоном.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий