Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
03 мая 2024
20,7 °C
пасмурно

Новости

Вінниця
Хлопчик, який постраждав внаслідок російського удару по Вінниці, зніметься у фільмі номінанта на «Оскар»
14 ноября 2023, 17:24
Хлопчик, який постраждав внаслідок російського удару по Вінниці, зніметься у фільмі номінанта на «Оскар»

Роман Олексів дивом вижив під час ракетного удару по Вінниці 14 липня минулого року. Тепер він стане героєм документального фільму режисера-номінанта на «Оскар» 

Американський режисер Євген Афінеєвський, автор номінованого на «Оскар» фільму про Революцію Гідності «Зима у вогні», знімає фільм про важкопоранених українських дітей, повідомили у національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ.

Наразі зйомки проходять у Львові, це вже третя документальна стрічка про Україну від режисера. Цього разу він завітав до реабілітаційного центру, де лікуються маленькі українці, покалічені внаслідок російського терору.

Зокрема, героєм фільму стане 8-річний Роман Олексів. Під час масованого ракетного удару по Вінниці 14 липня 2022 року дитина отримала важкі травми – 45% опіків тіла, обличчя, спини. Окрім цього, у Роми був відкритий перелом плечової кістки, черепно-мозкова травма, певний час він перебував у комі.

Хлопчик рік лікувався у Німеччині та мріяв повернутись додому, тож зараз продовжує відновлюватись у львівській лікарні. Не дивлячись на те, що Рома ще деякий час не зможе зняти маску з обличчя, він радіє кожному дню, вміє грати на баяні та займається танцями. Про це розповів його батько Ярослав.

Героями фільму стануть і інші діти з усієї України, яких також травмувала росія. Це 12-річна Яна Степаненко, яка втратила кінцівки під час ракетного удару по вокзалу у Краматорську, 13-річний Стас Лях, який зазнав важкого поранення мозку, коли мирно спав в своєму домі на Харківщині. А також брати Янковські, 15-річний Володя та 9-річний Яков, з Одещини та 11-річна Вероніка з Вугледару. Останні троє дітей внаслідок російських атак опинилися під завалами та осиротіли.

Історії хоробрих дітей американський режисер хоче розповісти всьому світу, аби ніхто не забував, що війна триває та забирає життя найкращих, як військових, так і цивільних.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий