Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
30 июня 2024
29,3 °C
небольшой дождь

Новости

Вінниця
Хірурги провели вінничанці надскладну операцію, надавши другий шанс на життя
27 июня 2024, 18:59
Хірурги провели вінничанці надскладну операцію, надавши другий шанс на життя

На сторінці Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова розповіли історію 33-річної вінничанки, яка близько 3-х місяців тому почала відмічати болі в епігастрії (ред. область у центральній частини живота, що лежить нижче грудини та над пупком).

Після дообстеження у жінки верифікували діагноз великої паразитарної кісти першого сегменту печінки, що проростає в нижню порожнисту вену, основні крупні судини лівої долі печінки (ворітну вену, серединну та ліву печінкові вени).

Команда хірургів Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова на чолі з Васильєвим О.В. успішно виконала надскладне оперативне втручання. А саме - розширена лівостороння гемігепатектомія з тотальною каудальною лобектомією (Sg 1), комбінована з резекцією та реконструкцією нижньої порожнистої вени.

«Під час операції хірургами застосовані сучасні прийоми та техніки роботи з печінкою та судинами, що дозволило максимально безпечно та з мінімальною крововтратою виконати оперативне втручання», - зазначено на сторінці лікарні.

Післяопераційний період протікав без особливостей. Пацієнтка виписана зі стаціонару додому в гарному самопочутті.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий