Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
14 августа 2024
24,9 °C
ясно

Новости

Вінниця
Фахівці «Вінницяобленерго» зафіксували крадіжку електроенергії побутовим споживачем
13 августа 2024, 13:47
Фахівці «Вінницяобленерго» зафіксували крадіжку електроенергії побутовим споживачем

Вінничанин порушив цілісність пломби на кришці лічильника. Ці маніпуляції мали на меті недооблік електричної енергії. Нарахування за актом порушення склало 137 тис. грн.

Як зазначають на фб-сторінці «Вінницяобленерго», деякі споживачі намагаються маніпулювати показаннями лічильників різними способами – фізичним втручанням або перепрограмуванням. Також часто порушуються пломби на приладах обліку та інших елементах системи.

"Наші працівники, маючи значний досвід та професійні навички, з легкістю виявляють найменші невідповідності, які обов’язково з’являються при спробі втручання в роботу засобів обліку", – наголошують на підприємстві.

Так, нещодавно під час планової перевірки фахівці виявлили порушення цілісності пломб оператора системи розподілу на доступі та клемній кришці лічильника, а також фальсифікацію пломб держповірки та ОТК заводу-виробника на лічильнику. У цьому випадку нарахування за актом порушення склало 137 тис. грн, що, враховуючи тодішній тариф для побутових споживачів, еквівалентно 55 тис. кВт•год. 

"Окрім того, крадіжка електричної енергії є кримінальним злочином, що передбачає не лише штрафи, а й можливе обмеження волі. Закликаємо всіх споживачів бути відповідальними, не вдаватися до шахрайських схем використання електричної енергії. Якщо у вас є інформація про такі випадки, будь ласка, повідомляйте АТ "Вінницяобленерго" за телефоном - 0 800 217 217", – закликають на підприємстві.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий