Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
03 мая 2024
20,7 °C
пасмурно

Новости

Вінниця
БЕЗКОШТОВНУ ПСИХОЛОГІЧНУ ПІДТРИМКУ ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ ПРОПОНУЮТЬ ВІННИЧАНАМ
11 января 2024, 15:11
БЕЗКОШТОВНУ ПСИХОЛОГІЧНУ ПІДТРИМКУ ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ ПРОПОНУЮТЬ ВІННИЧАНАМ

Чоловікам радять не стримувати свої емоціїї

Партнерська публікація

Під час війни стрес та травми негативно впливають на психологічний стан кожної людини. Психологічне благополуччя важливе для всіх та не залежить від статі. Українські чоловіки, в тому числі і вінничани, можуть звернутись за спеціалізованою безкоштовною допомогою, повідомляє 

Про важливість психологічного здоровʼя

Поганий психологічний стан негативно впливає на всі аспекти життя. Тривожність, депресія та інші емоційні негаразди у чоловіків можуть стати причиною проблем у стосунках із сімʼєю, друзями та колегами, низької самооцінки та нездатності долати звичайні повсякденними виклики. Проблема стає ще гострішою в умовах повномасштабної війни. Підтримка та допомога потрібна і тим чоловікам, які беруть участь у бойових діях, і тим, які не перебувають на фронті. У них різні проблеми, але кожен має право бути почутим. Для цього рік тому і виник проєкт «Лінія підтримки для чоловіків».

Розмова з психологом/-инею

«Ми даємо чоловікам можливість вільно говорити про свої емоції та радимо інструменти, які покращують якість життя, змінюють сприйняття себе та оточення», — так описують свою роботу психологи та психологині Лінії. Їм телефонують зі Сходу та Заходу, Півночі та Півдня України. Майже кожен чоловік спочатку не знає, що казати і не розуміє, чому він звернувся на Лінію, але в кінці розмови більшість відчувають полегшення та дякують психологам і психологиням. Один такий дзвінок може допомогти усвідомити корінь проблеми, зрозуміти помилки та знайти вихід.

Як зрозуміти, що варто звернутися до спеціаліста/-ки

Багато людей звикли називати депресії або тривалі емоційні виснаження просто поганим періодом, чорною смугою в житті. Але це неправильно, наслідки ігнорування поганого психологічного стану можуть бути серйозними. Аби самостійно оцінити свій емоційний стан, психологи/-ні радять відверто відповісти на наступні запитання:

1.У вас є відчуття нерозуміння з боку близьких та рідних?

2.Чи буває у вас багато виснажливих думок, з якими важко впоратись, і які впливають на ваше самопочуття?

3.Чи маєте ви проблеми зі сном, наприклад, вам важко заснути або, навпаки, постійно хочеться спати?

4.Чи відчуваєте ви фонову тривогу або постійне невдоволення чимось?

5.Чи буває таке, що ви відчуваєте себе самотньо?

6.Чи погіршилися ваші стосунки з близькими, друзями, рідними?

Якщо хоча б на одне з шести питань ви відповіли «Так» спеціалісти/-ки рекомендують звернутися за психологічною підтримкою.

Де знайти допомогу

Лінія психологічної підтримки для чоловіків працює цілодобово та безкоштовно. Кожен чоловік може зателефонувати за номером 2345 та отримати консультацію психолога чи просто розповісти про те, що його хвилює. Оператори Лінії – досвідчені спеціалісти та спеціалістки, які нікого не засуджують і не критикують. Усі звернення є анонімними, розмови не записуються і не передаються третім особам.

Не вагайтеся! Якщо ви відчуваєте стрес, втому, депресію, спостерігаєте безпричинні спалахи неконтрольованого гніву або переймаєтеся будь-якими іншими проблемами, сміливо звертайтеся на Лінію. Памʼятайте, що піклування про свій психологічний стан – це важливий елемент побудови здорових стосунків із собою і тими, хто вас оточує.

Лінія психологічної підтримки для чоловіків реалізується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, за підтримки уряду Великої Британії у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий