Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
04 мая 2024
16,0 °C
ясно

Новости

Вінниця
Батько отримав адмінпопередження через сина, який кинув сніжку в муніципальний автобус Вінниці
16 февраля 2024, 18:27
Батько отримав адмінпопередження через сина, який кинув сніжку в муніципальний автобус Вінниці

Батько отримав адміністративне попередження від суду за те, що 14-річний син кинув сніжку в лобеве скло муніципального автобусу у Вінниці. Чоловік оскаржив рішення, але вирок залишили без змін. 

Міський суд застосував до вінничанина Анатолія адміністративне стягнення у виді попередження за невиконання обов’язків щодо виховання сина. Чоловік не погодився та звернувся до Вінницького апеляційного суду, але там, розглянувши справу, залишив постанову без змін. 

Судді упевнилися, що вихованню дитини батько приділяє недостатньо уваги та не здатен контролювати її поведінку за межами школи та гуртків. Свідчення цього – 14-річний син кинув сніжку в лобове скло муніципального автобуса. На судовому засіданні чоловік пояснив, що небезпеку таких дитячих забав усвідомлює. Виховну бесіду із хлопцем провів, але просив врахувати, що передбачати усі дії сина не може. Тому в своїй апеляційній скарзі просив суд постанову міського суду скасувати, а провадження у справі закрити через відсутність складу адмінправопорушення.

Однак колегія дійшла висновку, що дії Анатолія правильно кваліфіковано за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) та обрано співмірний правопорушенню вид адміністративного стягнення – попередження.

«Недбайливе поводження дитини з чужими речами, неповага до прав та свобод інших людей, порушення моральних норм та правил у громадських місцях підтверджує, що обов’язки по вихованню сина правопорушник виконує неякісно та не в повному обсязі», – йдеться у постанові ВАС.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий