Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
05 мая 2024
19,2 °C
облачно с прояснениями

Новости

Вінниця
Активні вінничани отримали подарунки за участь у всеукраїнській толоці
10 октября 2023, 15:44
Активні вінничани отримали подарунки за участь у всеукраїнській толоці

10 жовтня підбили підсумки прибирання прибережних смуг, яке у Вінниці організували до Дня води. У цій Всеукраїнській акції, покликаній привернути увагу людей до збереження водойм, взяли участь чимало небайдужих вінничан.

Зокрема жителька Писарівки Анна Кальченко зуміла згуртувати не лише всю свою родину, а й сусідів для того, щоб навести лад на прибережній смузі поруч зі ставком Чорним.

Активні вінничани отримали подарунки за участь у всеукраїнській толоці

Дівчина переконана в тому, що зміни на краще починаються з малого і для цього треба змінюватися самій. Тож вирішила подати приклад для дітей, які теж долучилися до толоки, аби вони змалечку цінували природу.

Ставочок, який ми прибрали, знаходиться поруч з лісом і там часто відпочивають влітку. Ми зібралися цілою командою – діти, літні люди, молодь – для того, щоб навести лад на цій території. Там зібрали понад 20 мішків з випадковим сміттям, – розповідає Анна Кальченко. – Взагалі, мій девіз по життю: якщо хочеш змінити світ - починай з себе. Хочу своїм прикладом показувати дітям та майбутнім поколінням, що треба любити свій рідний край, свою землю. Дуже приємно, що на прибирання вийшло так багато людей, зокрема і заступниця старости Вінницько-Хутірського старостинського округу Майя Власюк.

Більше про всеукраїнську акцію, яку не оминула і Вінницька громада, розповіла головна спеціалістка відділу екологічної політики департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Тетяна Любич.

Ця акція необхідна для того, щоб об’єднати людей навколо дуже важливої і водночас непростої місії — збереження наших водойм. До прибирання міг долучитись будь-хто і нам приємно, що вінничани справді небайдужі до природи і самостійно організовувалися, щоб вийти на толоку. Команда Анни, яка прибирали у Писарівці, стала найбільшою за кількістю учасників, і важливо, що долучилися до процесу і дітки. За таку активність та небайдужість до рідної громади ми передали команді дві туї – хвойні рослини, які урізноманітнять флору поруч зі ставком, – розповіла Тетяна Любич.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий