Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
09 апреля 2020
17,0 °C
ясно

Новости

Україна
ВЧЕНІ ХОЧУТЬ ВИВЧИТИ ВПЛИВ КОСМОСУ НА АЛКОГОЛЬ
06 ноября 2019, 10:03

Компанія Space Cargo Unlimited, яка займається біологічними дослідженнями в умовах мікрогравітації, відправить дванадцять пляшок вина на Міжнародну космічну станцію. Вчені хочуть зрозуміти, який вплив на напій матимуть мікрогравітація та підвищена радіація, пише повідомляє Vlasno.info з посиланням на TheБабель.  Вважається, що це будуть перші скляні пляшки, доставлені на орбітальну лабораторію. — Ми думаємо, що зберігання цих зразків на МКС протягом певного часу в умовах мікрогравітації та мікровипромінення може справляти позитивну дію на бактерії, які знаходяться у вині, — зазначає професор Філіп Дарріет, науковий керівник місії, директор Інституту досліджень вина університету Бордо, де вино буде проаналізоване після повернення на Землю. Мікроорганізми сприяють ароматизації вин у міру їхнього старіння. У космосі, де відсутня атмосфера Землі, обʼєкти зазнають значно більшого впливу радіації. Ці умови означають, що біологічні процеси змінюються, і вчені хочуть подивитися, як це вплине на склад вина. Аналогічний експеримент був проведений Ardbeg, виробником шотландського віскі, який в 2011 році відправив флакони з алкоголем на Міжнародну космічну станцію. Проєкт здійснювався американською компанією Nanoracks, яка спеціалізується на підготовці та транспортуванні орбітальних вантажів. — Після двох років на станції на колір і смак здавалося, ніби воно має пʼятирічну витримку, — розповів генеральний директор Nanoracks Джеффрі Манбер. 

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий