Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
25 апреля 2024
15,9 °C
небольшой дождь

статьи

ЖАРКО? ПІДБИРАЄМО КОНДИЦІОНЕР!
13 июня 2012, 00:00
ЖАРКО? ПІДБИРАЄМО КОНДИЦІОНЕР!

Кондиціонери нині стають цілком звичайною нормою для цілком звичайних людей. І це не дивно, бо людина протягом доби споживає близько 3 кг їжі і 15 кг повітря.
А в літній час перегріви небезпечні, особливо для людей із серцевими захворюваннями, дітей і літніх людей. Навіть у здорової людини різко знижується працездатність і підвищується роздратованість. Але ситуацію можна значно покращити, замовивши встановлення кондиціонера.

Тут головне — памятати, що кондиціонер не є побутовою технікою, яку достатньо включити в розетку, і вона вже працює. Бо важливе не тільки устаткування, а й те, наскільки він професійно змонтований і наскільки кваліфікованим буде його гарантійне і сервісне обслуговування. Для того, щоб зробити правильний вибір кондиціонера, важливо визначити необхідну його потужність. Для цього можна проконсультуватись в місці продажу кондиціонера або в організації, яка виконує монтаж. Вибір побутового кондиціонера не є насправді нічим складним. Перше, з чим потрібно визначитися, тип кондиціонера. Основні альтернативи такі: підлогові, віконні та спліт-кондиціонери. Основною і, мабуть, єдиною перевагою підлогових «кліматотворних агрегатів» є їхня порівняно невисока ціна, але місце на підлозі істотний недолік для малогабаритних приміщень.Також є проблеми з відведенням теплого повітря: гнучка гофротруба зазвичай виводиться в кватирку або в стіну. Робота підлогових кондиціонерів добре помітна тільки на відстані близько 1,5-2 метрів. Віконні ж кондиціонери виглядають кращими. Вбудовуються такі апарати у віконні рами або в стіни і мають чимало функціональних можливостей - охолодження, обігрів, зменшення вологості, дистанційне керування, таймер. Спліт-кондиціонери є ще кращим варіантом. Частина агрегату - компресор встановлюється поза приміщенням. Як результат: більше вільного місця, менше шуму, вища продуктивність. Внутрішній блок монтується на стіні, ближче до стелі. Таких блоків може бути кілька, що працюють з одним компресором. Щодо ціни, то вона складається з трьох характеристик: потужність, ціна і бренд. Продуктивність кондиціонера розрахуйте, виходячи з параметрів приміщення і кількості його мешканців. Велика потужність автоматично означає більш високу ціну, тому впадати в крайнощі не слід. Якщо ж встановлений кондиціонер явно заниженої потужності, можливі перевантаження, яких він згодом не витримає і вийде з ладу.

На потужності кондиціонера не варто економити більше, ніж на 5-10%. Правильно підбирати кондиціонер з невеликим запасом близько 10% по холодопродуктивності. Також практика показує, що понад 80% усіх дефектів, виявлених в системах кондиціонування - наслідок монтажу «умільцями» і фірмами-одноденками. Найпоширеніша неприємність при непрофесійному встановленні кондиціонера – витік фреону, що може призвести до несправності компресора кондиціонера, заміна якого коштуватиме не менше половини його вартості. Неправильне розташування внутрішнього і зовнішнього блоків значно знижує продуктивність роботи кондиціонера. До речі, якщо ви плануєте ремонт, то кондиціонер можна встановити перед його початком. Тоді буде можливість сховати всі комунікації. Отож, бажаємо вам гарного вибору та приємної прохолоди влітку.

Підготував Леонід Вінницький,

член Національної спілки журналістів

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий