Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
24 апреля 2024
10,2 °C
дождь

статьи

ЗАХИСТИ СВОЇ ОЧІ ВІД СОНЦЯ
10 июня 2014, 00:00
ЗАХИСТИ СВОЇ ОЧІ ВІД СОНЦЯ
        Із початком спекотних сонячних літніх днів виникає необхідність захисту очей від сонячних променів. Тому, сонцезахисні окуляри - це не просто модний аксесуар, а в першу чергу захист від шкідливої дії ультрафіолетового опромінювання.
     Під впливом УФ проходить ураження сітківки ока та кришталика від сонячного світла. Тому підбирати сонцезахисні окуляри потрібно правильно. Не раджу купувати окуляри на вулиці, в переходах. Таким чином придбати можна неякісну продукцію. Якщо скельця в окулярах темні, але немає фільтра, що вловлює УФ, зіниця розширюється та небезпека для очей зростає. Купувати окуляри потрібно в спеціалізованих оптиках. Перед тим, як придбати окуляри, потрібно визначитись, з якою метою ви їх купуєте. Якщо для щоденного носіння, то це одні параметри. Скло може бути затемнене не дуже сильно, але обов’язкова присутність фільтра для ультрафіолету. Якщо ви їдете на південь, на море, то затемнення скла повинно бути сильнішим. Для даного випадку краще підходять полароїдні окуляри - це окуляри з багатошаровим напиленням, яке блокує блиск від води. Добре підходять такі окуляри і для тих, хто їде на гірськолижний курорт. А от водіям сильно затемнені окуляри не підходять. До окулярів для водіїв висуваються інші вимоги. Вони повинні виконувати сонцезахисну функцію, захищати від осліплення світлом фар та виконувати протитуманні функції.
         Дітям також потрібно одягати сонцезахисні окуляри, так як вони більш сприйнятливі до ультрафіолетового опромінювання. Крім того вони захищають від бруду та пилу. Для дитячих окулярів є свої вимоги: вони повинні бути зроблені з гіпоалергенного матеріалу, обов’язково з фільтром для захисту від УФ, не повинні бути вузькими, а також щільно триматися на голові дитини. Для зовсім маленьких дітей може бути м’який пружинистий завушник.
Для тих, хто змушений постійно носити окуляри для покращення зору, добре підійдуть фотохроми, які в приміщенні є світлими, на вулиці темніють.
        Ще один вид окулярів, що захищають наші очі від УФ та електромагнітного опромінювання - це комп’ютерні окуляри. Вони мають багатошарове напилення, за рахунок чого ми бачимо перламутрове забарвлення. Такі окуляри знижують зорове стомлення та підвищують контрастну чутливість ока. Бережіть свої очі!
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий