Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
20 апреля 2024
11,7 °C
небольшой дождь

статьи

ЯК ВИГОЛОШУВАТИ ТОСТ
23 декабря 2011, 00:00
ЯК ВИГОЛОШУВАТИ ТОСТ

Медики стверджують: 5 чарок горілки знижують

ризик погано зустріти Новий рік удвічі.

 

В епоху Петра І, коли Новий рік почали зустрічати в ніч з 31 грудня на 1 січня, традиції новорічних гулянь не було ще навіть і в думках. У цей період були тільки численні бали. Святкове новорічне меню стало формуватися тільки з середини XІX століття, поступово переймаючи страви з різдвяного столу. Тільки на початку ХХ сторіччя Новий рік почали святкувати з повноцінними гуляннями, до столу подавалися французькі, іспанські, італійські і німецькі вина, коньяки, горілка, різні сорти пива.

Ситуація змінилася після революції, коли святкування Нового року заборонили. Але люди, не дивлячись ні на що, продовжували його святкувати, хоча не так шумно, як раніше, без танців, щоб не почули сусіди. Мабуть, саме тоді і виникла звичка зустрічати Новий рік за столом.

Зараз, ніхто з нас навіть не зможе уявити собі новорічні святкування без гуляння, застілля і урочистих святкових тостів. Якщо ж Ви по своєму характеру людина боязка, то висловлювання тостів для Вас може виявитися справжньою проблемою, яку необхідно вирішувати комплексно. У цьому Вам допоможуть декілька простих правил. Постарайтеся їх запам’ятати і тоді Вам будуть не страшні будь-які гуляння, з ними Ви ніколи не втрапите в незручне становище.

  • Намагайтеся зробити тост лаконічним, але в той самий час ємким, якщо у Вас немає упевненості, що присутні з нетерпінням чекали саме Вашого тосту і готові слухати тост до безкінечності. Не затягуйте, пам’ятайте, стислість - сестра таланту!

  • Запам’ятаєте, що говорити треба виразно і емоційно, прагнучи дивитися в очі людям, для яких Ви висловлюєте тост, або ж спробуйте подивитися в очі, по черзі, всім присутнім, якщо тост висловлюється для всіх.

  • Якщо Вам пощастило висловлювати тост першому (-ій), то краще всього почати його з таких слів: «Дорогі друзі (колеги, товариші), в цю хвилину ми всі зібралися за цим столом, щоб відзначити чудову подію…»

  • Коли Ви висловлюєте тост, то не обов’язково вставати, це стосується в першу чергу тих людей, які дуже бояться потрапити в центр уваги під час публічних виступів, найголовніше в цій ситуації, щоб навіть сидячи Вам було видно всіх присутніх, а їм було видно і чутно Вас.

  • Спробуйте зробити тост добрим, веселим, енергійним, не потрібно зачіпати своїми словами чиєсь самолюбство.

  • Уникайте банальних, всім відомих, тостів, анекдотів з бородою, віршів, у будь-якому випадку, краще всього сказати тост щиро, від душі, своїми словами. Присутні оцінять такий вчинок набагато вище ніж будь-які вірші.

  • Постарайтеся спочатку тосту заінтригувати слухачів, привернути їх увагу, почавши його з цікавої історії, притчі, маловідомого, але цікавого факту, дотепного свіжого анекдоту або афоризму. Закінчувати тост треба позитивно, щоб у людей зберігався гарний настрій і не згасало бажання святкувати.

  • Постарайтеся вдома підготувати декілька гарних тостів, краще всього їх придумати самому, але не піддайтеся спокусі висловити їх під час гуляння, якщо вони є далекими від теми заходу.

  • Для того, щоб зменшити хвилювання, перш ніж висловлювати тост, кілька разів глибоко вдихніть і видихніть. Постарайтеся відвернутися від ситуації, перемкнути свою увагу на що-небудь інше, не слід лякатися, навколо Вас люди, готові слухати, які приймуть практично все, що Ви їм скажете. У цій ситуації буде досить просто виразити своє позитивне відношення і висловити добрі побажання.

  • Якщо Ви взяли слово, то прагніть не перестаратися з великою кількістю слів, від Вас ніхто не вимагає стати зіркою вечора. Вам дали можливість вимовити тост під час гуляння, це можна порівняти тільки з тим, що Ви оголосите одну зупинку на маршруті свята. Постарайтеся гідно справитися з цим завданням, тоді Вам обов’язково дадуть слово ще раз.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий