Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
30 апреля 2024
18,6 °C
ясно

статьи

Як потрібно економити електроенергію
18 февраля 2023, 21:08
Як потрібно економити електроенергіюЯк потрібно економити електроенергію

Звичайно,ми не замислюємося про економію електроенергії, доти, поки не одержимо квитанцію про оплату з досить немаленькою сумою. Природно, після оплати такого рахунку в більшості з нас виникає бажання зменшити його суму, однак не все знають, як можна це зробити. У цій статті піде розповідь про прості й доступні кожному способах економії електроенергії в домашніх умовах.

Не забувайте виключати світло, якщо виходите з кімнати надовго. Ідучи з будинку, слід відключити від розеток усі електроприлади, крім холодильника, оскільки електроприлади, навіть перебуваючи у виключеному стані, споживають деяка кількість електроенергії.

Наступним кроком стане заміна застарілих ламп розжарювання на сучасні енергозберігаючі. Вони не тільки споживають набагато менше електроенергії, але й служать набагато довше. При виборі енергозберігаючих ламп, варто звернути увагу, на те, яке світло вони випромінюють. Лампи теплого світла підійдуть для житлових приміщень, лампи холодного світла - для висвітлення під'їзду або балкона.

При виборі побутової техніки, варто звернути увагу на прилади, що мають маркування класів А, А+, А++. Такі прилади споживають на 30 - 40% менше електроенергії, у порівнянні зі звичайними.

Зберегти електрику допоможе правильний догляд з электрочайником. Кип'ятити потрібно рівно стільки води, скільки потрібно в цей момент, а також вчасно видаляти накип зі стінок чайника.

Холодильник слід розташовувати таким чином, щоб він не був підданий нагріванню сонячними променями, батареями опалення або плитою. Також холодильник потрібно вчасно розморожувать.

При користуванні пральною машиною, потрібно завантажувати в неї стільки білизни, скільки написане в інструкції. При недостатній або надлишковому завантаженні, електроенергія витрачається неефективно.

Фільтри пилососа потрібно регулярно чистити або заміняти, оскільки фільтри, що забилися, зменшують тягу повітря, внаслідок чого енергоспоживання пилососа зростає.

У всіх сучасних комп'ютерах є режим енергозбереження. Грамотне його настроювання дозволить удвічі скоротити кількість електрики, споживане комп'ютером.

Кондиціонер слід включати тільки при щільно закритих дверях і вікнах, інакше холодне повітря буде попросту вилітати на вулицю або в інші кімнати.

Замість більших люстр, що висвітлюють усю кімнату, краще використовувати невеликі світильники, що висвітлюють тільки потрібна ділянка. Також потрібно регулярно мити плафони й лампи, оскільки забруднившись, вони гірше пропускають світло, що змушує включати додаткове висвітлення.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий