Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 апреля 2024
6,1 °C
небольшой дождь

статьи

ВСЯ ПРАВДА ПРО ВАШУ ПОСТІЛЬ
18 февраля 2013, 00:00
ВСЯ ПРАВДА ПРО ВАШУ ПОСТІЛЬ
Хто з нас не любить поніжитись у ліжку? І якщо порахувати, що ми спимо близько восьми годин на добу, то уві сні проходить третина нашого життя. Отже, те, як і на чому ми відпочиваємо, суттєво впливає на працездатність і настрій впродовж усього дня, а також і на наше здоров'я.
Проте, наша спальня може стати ідеальним середовищем для розвитку і розмноження шкідливих мікроорганізмів – сапрофітів (грибків) та мікропаразитів – пилових кліщів, які є збудниками серйозних захворювань. Десь, 40 — 50 % міських осель заражені ними. Їх основною схованкою є недосяжні місця, які рідко піддаються вологому прибиранню, а також ліжка, матраци та килими. У пилові, який накопичується протягом декількох місяців під ліжком, створюється ідеальне середовище для розвитку шкідників. Вони, доречі, залюбки харчуються злущеним людським епітелієм. Також ці паразити живуть в глибині матраців і подушок. Шкідливий вплив на людину обумовлений їх надзвичайно небезпечними та алергенними екскрементами, які людина вдихає разом із пилом.
Щоб захистити себе, необхідно дотримуватися правил гігієни, хоча б раз на тиждень проводити вологе прибирання приміщень, пилососити і змінювати постільну білизну. Вовняні ковдри, натуральне хутро, подушки із пір’я – улюблені місця проживання пилових кліщів, тому потрібно часто вибивати і просушувати їх на сонці. Оскільки, під час сну зі шкіри людини виділяються піт та жир, а також частки змертвілої шкіри – і усе це всотується у постіль, то подушку слід змінювати на іншу що два роки, а ковдру – раз у п'ять років.
Також, дуже важливо, щоб і сама постіль відповідала вашим потребам. Вона повинна бути гарною та зручною, приємною на дотик, не повинна електризуватися. Вночі організм повинен дихати, і постіль має цьому сприяти. Якщо говорити про тканину, то бавовняні, лляні та шовкові вироби є найкращими. А от синтетичні волокна – нейлон, лавсан, капрон – викликають багато запитань. Вони погано вбирають вологу та пропускають повітря, накопичують шкідливу для здоров'я статичну електрику. Та й загалом, спати на "скляній" білизні не дуже комфортно.
Щодо кольору постільної білизни, то він теж має дуже велике значення. Червона постіль допомагає знизити кров'яний тиск, уповільнити серцебиття. Крім того, червоний колір захищає від страхів і занепокоєння, заряджає енергією і позитивом. Помаранчевий колір - допомагає впоратися з депресією, підвищує настрій і стимулює сексуальну енергію. Жовтий колір - дарує почуття впевненості і оптимізм. Зелений колір - відомий своєю заспокійливою дією. Він знімає стрес, дарує спокій і розслаблення, допомагає досягти емоційної рівноваги. Блакитний колір постільної білизни нагадує колір моря, допомагає впоратися з безсонням. Білий колір - дуже традиційний колір для постільної білизни. Символізує чистоту, дарує спокій і ясність розуму. Чорний колір - вельми сексуальний колір, глибокий і загадковий. Але він дуже важкий для емоційного сприйняття, тому окремих людей він виснажує і потрібно задуматись, чи варто спати на ньому.
Отож, як каже народна мудрість, як постелиш так і виспишся. Тож будьте уважними до свого здоров'я, і, сподіваюсь, що ці поради допоможуть вам у цьому.
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий