Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 апреля 2024
7,3 °C
небольшой дождь

статьи

ВЕСІЛЬНІ ТРАДИЦІЇ НАРОДІВ СВІТУ
15 декабря 2011, 00:00
ВЕСІЛЬНІ ТРАДИЦІЇ НАРОДІВ СВІТУ

Оскільки весілля безперечно є однією із найбільш важливих подій в житті більшості людей, то його неодмінно супроводжують певні традиції та обряди. І чимало оригінальних весільних традицій є в кожного народу.

Бермуди

Жителі островів прикрашають верхній ярус весільного пирога крихітним молодим деревцем. Після цього вони садять це деревце напроти свого будинку на знак того, що їх шлюб триватиме, доки росте дерево.

Швеція

Наречена кладе срібну монету, яку їй дає її батько, в ліву туфлю, золоту, яку дає мати, в праву. Туфлі повинні бути без застібок, що символізує легке народження дитини в майбутньому. Шведські дружини носять три обручки – даровані на, заручини весілля і ще одна обручка, що символізує материнство.

Пакистан

Наречена покидає будинок своїх батьків з Кораном на голові.

Мексика

Ласо обмотується навколо плечей молодят на час всієї церемонії, щоб показати їх союз і єднання.

Індія

Брат нареченого після церемонії обсипає молодят пелюстками квітів, щоб відвернути дияволів. Щоб відігнати злих духів, над головами молодих три рази крутять кокосові горіхи.

В'єтнам

У В'єтнамі проводять два весільні торжества, одне влаштовують батьки жениха, інше - наречені. Там існує навіть прислів’я – два весілля завжди краще ніж одне.

Африка

За часів рабства чарношкірим парам було заборонено одружуватися і жити разом. Щоб привселюдно виразити свою любов один до одного, молоді люди стрибали через віник, який символізував початок подружнього життя. Багато хто з них до цих пір дотримуються цього старовинного звичаю під час весілля. Наречена надягає намисто з черепашок як символ чистоти і непорочності.

Китай

У Китаї наречена кілька разів під час святкового гуляння міняє сукню, одна повинна бути обов'язково червоною. Кількість суконь говорить про багатство нареченої. Наречений і наречена за столом не їдять вони наливають чай гостям, а гостей зазвичай немало... Наречений і наречена прілюдно не цілуються.

Японія

В день весілля наречена зі своєю сім'єю їде в гості до жениха. За традицією наречена надягає на голову трикутну косинку, щоб заховати «ріжки ревнощів», які, як то кажуть, є у кожної жінки. Потім жених і наречена випивають дев'ять ковтків саке. Вважається, що після першого ковтка вони офіційно стають чоловіком і дружиною.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий