Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 марта 2024
15,4 °C
небольшой дождь

статьи

Важливі моменти при укладенні договору іпотеки
11 декабря 2015, 00:00
Важливі моменти при укладенні договору іпотеки
Іпотека — вид забезпечення виконання зобов’язання нерухомим майном, що залишається у володінні і користуванні іпотекодавця, згідно з яким іпотекодержатель має право в разі невиконання боржником забезпеченого іпотекою зобов’язання одержати задоволення своїх вимог за рахунок предмета іпотеки переважно перед іншими кредиторами цього боржника у порядку, встановленому цим Законом.

Чинним законодавством встановлено, що договори іпотеки нерухомого майна укладаються між одним або декількома іпотекодавцями та іпотекодержателем та підлягають нотаріальному посвідченню. Нотаріальне посвідчення іпотечного договору, з моменту якого виникають взаємні права і обов'язки іпотекодавця та іпотекодержателя, проводиться за місцезнаходженням нерухомості, яка є предметом іпотеки, або за місцезнаходженням іпотекодержателя чи іпотекодавця.

Предметом іпотеки можуть бути майно та майнові права, один або декілька об'єктів нерухомого майна за таких умов: нерухоме майно належить іпотекодавцю на праві власності; нерухоме майно може бути відчужене іпотекодавцем і на нього відповідно до законодавства може бути звернене стягнення; нерухоме майно зареєстроване у встановленому законом порядку як окремий виділений у натурі об'єкт права власності.


Потрібно пам’ятати, що у разі невиконання боржником основного зобов'язання іпотекодержатель вправі задовольнити свої вимоги за основним зобов'язанням шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки.
 
Після прийняття рішення про звернення стягнення на передані в іпотеку житловий будинок чи житлове приміщення всі мешканці зобов’язані на письмову вимогу іпотекодержателя або нового власника добровільно звільнити житловий будинок чи житлове приміщення протягом одного місяця з дня отримання цієї вимоги. Якщо мешканці не звільняють житловий будинок або житлове приміщення у встановлений або інший погоджений сторонами строк добровільно, їх примусове виселення здійснюється на підставі рішення суду.
 
Не замислюючись про наслідки, не розрахувавши щомісячну суму, що потрібно виплатити банку, більшість людей необачно підписує іпотечний договір. Уже через кілька місяців багато хто з них починають про це жаліти. Щоб цього не трапилося, перш ніж взяти кредит, необхідно все зважити, розглянути всі позитивні і негативні сторони іпотеки, розрахувати щомісячну і загальну суми боргу і т.д.
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий