Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 апреля 2024
5,5 °C
небольшой дождь

статьи

РЕЛІГІЙНІ СЕКТИ, АБО ОДИНАДЦЯТА БОЖА ЗАПОВІДЬ
14 июля 2012, 00:00
РЕЛІГІЙНІ СЕКТИ, АБО ОДИНАДЦЯТА БОЖА ЗАПОВІДЬ

Секта - це релігійне об'єднання, яке має певний об'єкт захоплення (поклоніння) і несе в народ його закони і догмати.
Секти - своєрідна зброя, за допомогою якої підкорюються великі верстви суспільства. Сьогодні їх називають всенародною хворобою, глобальною проблемою. Тому що вступ до лави сектантів зумовлює велику шкоду як у сім'ї, так і в соціумі. Сект побоюються, цькують, але, попри все, лише на території України їх є 9(!) офіційно зареєстрованих.

Як стверджують наставники цих об'єднань, вони несуть любов у громадськість. Що ж нам, вірянам, не вистачає у житті? Любові. Саме ця психологічна зачіпка слугує тому, що сектантські ряди будуть поповнюватися день за днем. Завдяки деяким аспектам психологічного тиску на людину, її свідомість цілком і повністю переходить до рук маніпуляторів. Суб'єкт вже не контролює своїх думок і вчинків. На практиці це нагадує принцип гіпнозу. Тут вже проявляється не просто віра, а релігійний фанатизм. На початкових етапах богослужіння наставники силою слова вдираються в довіру громадян і таким чином, у подальшому, видурюють із них гроші, так би мовити, за спокутування гріхів. Але Закон є один, і він всім писаний. Як можна відкупитись від гріха? Чи це, можливо, нова, одинадцята Заповідь?

На цьому підгрунті починаються проблеми в сім'ї, на роботі та взагалі в соціумі. Мало хто собі зізнається в тому, що він чи вона релігійнозалежні. Коли ж зрозуміють, стає надто пізно: руйнуються родини, втрачається робота, дах над головою. Згодом це виливається у підірване здоров’я.

Тож будьмо розсудливими і пам'ятаймо: Бог є любов, і Він — скрізь. Не треба шукати шляхів до Нього, особливо через людський чинник. І благословить вас Господь!

Наталія Наконечна

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий