Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
20 апреля 2024
12,2 °C
облачно с прояснениями

статьи

ПРО ФАКТИ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ
17 января 2014, 00:00
ПРО ФАКТИ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ

Органи державної реєстрації актів цивільного стану на підтвердження реєстрації видають відповідні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

І відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» про факт державної реєстрації акту цивільного стану органами державної реєстрації актів цивільного стану видається відповідне свідоцтво. Бланки свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, зразки та описи яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 № 1025 «Про затвердження зразків актових записів цивільного стану, описів та зразків бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану».

Видача свідоцтв про народження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть здійснюється на підставі складеного актового запису цивільного стану у повній відповідності до нього. Також визначено, що за державну реєстрацію актів цивільного стану справляється державне мито у розмірі: за державну реєстрацію шлюбу - 0,05 неоподаткованого мінімуму доходів громадян (0,85 грн.); за державну реєстрацію розірвання шлюбу: за взаємною згодою подружжя, яке не має неповнолітніх дітей - 0,5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8 грн. 50 коп.); за державну реєстрацію зміни імені – 0,3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5 грн.), за державну реєстрацію повторної зміни імені – 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( 51 грн.).

Законом передбачено повторну видачу відділами державної реєстрації актів цивільного стану, дипломатичними представництвами і консульськими установами свідоцтв у випадках, коли оригінал свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану вкрадено, загублено, пошкоджено чи знищено, а також у разі внесення змін до актового запису чи його поновлення.

Повторно свідоцтво видається на підставі актового запису цивільного стану за заявою особи, щодо якої складено запис, батькам, усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, представникам закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування.

Свідоцтво про смерть повторно видається другому з подружжя, а також дітям, у тому числі й усиновленим, та їх законним представникам, близьким родичам померлого, особі, яка є спадкоємцем за законом або заповітом, представникові органу опіки та піклування у разі виконання ним повноважень з опіки та піклування стосовно осіб, які мають право на отримання такого свідоцтва.

З метою удосконалення порядку надання послуг, відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби постійно подає через засоби масової інформації роз’яснення щодо можливості попереднього он-лайн запису громадян на прийом до відділів державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Вінницької області через офіційний веб-сайт Головного управління юстиції у Вінницькій області „vinjust.gov.ua.”

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий