Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
29 марта 2024
15,1 °C
небольшой дождь

статьи

Цікавинки
Оживляєм полиці
19 декабря 2016, 00:00
Оживляєм полиці

Оживляєм полиці
Як можна внести новизну в дім, приклавши мінімум зусиль і коштів. Вам знадобиться всього лише відкритий стелаж і трохи фантазії. Спробуйте сформулювати кілька прийомів, які допоможуть Вам оформити стелаж як витвір мистецтва!
Виберете основну об'єднуючу тему для оформлення всієї композиції - можна відштовхнутися від предметів, які плануєте розмістити на полицях, а можете придумати щось абсолютно нове на надихаючу тему. Сконцентруйтеся на колірному поєднанні - виберіть 2-3 основних кольори, які будуть присутні у великому обсязі. Це не означає, що ви повинні обмежитися тільки ними, ви зможете внести трохи й інших відтінків, але кількість додаткових кольорів має бути значно менше, ніж основних. Звичайно, це не стосується ситуацій, де ви навмисно створюєте багату палітру, або навпаки віддаєте перевагу оформити стелаж у відтінках одного кольору. Залиште місце, вільне від книг - чергування книг і предметів зробить композицію більш повітряною і цікавою для сприйняття, в цілому, абсолютно не потрібно намагатися заповнити весь простір: «паузи» в композиції дадуть можливість сконцентрувати увагу на основному висловлюванні.
Чергуйте великі і дрібні предмети: робота з пропорцією і масштабом - запорука гармонійної композиції. Ставте книги різними способами - вертикально в ряд, по одній в анфас і укладайте горизонтально завершуючи композицію, наприклад, скульптурою. Використовуйте обмежувачі для книг та «несподівані» для зберігання в стелажі предмети - це можуть бути і аксесуари з гардеробу і косметички, іграшки дитини, нитки, предмети з  кухонних шафок, постери і фотографії, обкладинки або вирізки з журналів, оформлені в паспарту, гербарії, скрині і всілякі шкатулки, і багато іншого. Тут фантазія нічим не обмежена! Можна обгорнути книги в іншу обкладинку - тут в хід можуть йти і обгортковий папір, газета і навіть шпалери!
Перефарбуйте за допомогою балончика з фарбою обридлий сувенір або іграшку або поклейте шпалерами задню стінку стелажа. Гляньте, як виглядає один і той же стелаж, оформлений різними способами.
Ольга Орновська,
член Молодіжної організації журналістів

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий