Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
24 апреля 2024
13,5 °C
небольшой дождь

статьи

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ШРІ-ЛАНКА
04 декабря 2012, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ШРІ-ЛАНКА

Пропоную відвідати «перлину Індійського океану» - острів Шрі–Ланку, або Цейлон, якщо вам більше до вподоби така назва. Саме тут ви матимете нагоду поплавати в океані, помандрувати стежками стародавніх цивілізацій, відвідати величні храми, отримати насолоду від особливих аюрведичних спа-процедур і просто поніжитись під тропічним сонечком.

Відвідавши сайт туристичних путівок, оберіть відповідний готель і починайте пакувати валізи. Щодо того, що неодмінно треба з собою взяти, то крім крему від засмаги (так як сонце там досить активне, навіть коли хмарно, і можна підсмажитись) візьміть фумігатор, бо комарі там неймовірно голодні. Не забувайте про зручне взуття, особливо якщо плануєте відвідати буддійські храми. Окрім того, вам знадобиться одяг, котрий закриватиме коліна і плечі.

Ваш літак приземлиться в аеропорту міста Коломбо. До речі, це єдиний міжнародний аеропорт країни. Кілька слів про час: різниця з Українським – 3,5 години. Ланкійці розуміють англійську. Російська мова лише для «просунутих» мешканців країни, та проаналізувавши туристичні потоки, можна з упевненістю сказати, що ситуація скоро поліпшиться. Візу краще оформляти вдома, так як на місці дуже довга черга. Найкращий курс обміну валюти в аеропорту (1 у.о. = 127 ланкійських рупій). Рух на дорогах хаотичний, саме з цієї причини такий тривалий. Тому, будьте готові, що до готелю ви доберетесь у «стані вичавлених лимонів». Для вас буде приємною несподіванкою той факт, що всі номери виходять на басейн і відповідно - океан. Якщо маєте можливість і бажання можете прогулятись на узбережжі.

А тепер розглянемо стратегічні питання: як краще пересуватись по країні. Як варіант, оренда авто із водієм – від 30 у.о. за добу. Самостійно керувати автомобілем не раджу, так як лівобічний рух досить незвичний для нас. Також, можна подорожувати на таксі. Як найбільш дешевий, та не найбезпечніший варіант – громадський транспорт (автобуси, залізниця). Характер ціноутворення досить дивний, тому діліть усе на два і торгуйтесь( це стосується тук-тука, фруктів, сувенірів).

Дуже раджу, щоб першим вашим кроком у пізнанні цієї неймовірної країни, була поїздка до форту Галле (вартість 30 у.о. на двох людей). Перший пункт сад спецій – де вас зустріне гід і в загальних рисах розповість про цілющі властивості рослин. Далі черепахова ферма – це невеличке господарство, де можна побачити, потримати і сфотографувати черепашок. Згодом, вирушайте до шахти, де добувається дорогоцінне каміння (топази, рубіни, турмаліни, аметисти, бурштин, місячний камінь). Увага: на Шрі–Ланці не видобувають смарагди і діаманти, тому не варто їх тут купувати. Іще одна порада – якщо ви не ювелір, то не купуйте прикраси, можете обпектись. Для обіду обирайте лише фешенебельні ресторани (обід із різноманітних морепродуктів з гарніром і салатом 40 у.о.- порції дуже великі), так як в ресторанах економ класу панує антисанітарія. Можна прокататись на слонах, потім вирушити до Королівського Ботанічного саду, пізнавальною буде чайна плантація і фабрика, останній пункт - Храм Зуба Будди. Пройшовши через безліч контролів, знявши взуття, ступати на святе для усіх буддистів місце можна тільки босоніж. Храм і його територія дуже гарні, та вам треба знати що не можна фотографуватись спиною до статуй Будди.

Це лише невеличка часточка того, що можна побачити у цій різнобарвній та різноманітній країні, яка не залишить вас байдужими. Бажаю вам приємної мандрівки.

Аліна Кобець,

член Молодіжної організації журналістів

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий