Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 апреля 2024
5,9 °C
небольшой дождь

статьи

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ЧОРНОГОРІЯ
10 июля 2012, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ЧОРНОГОРІЯ

Дорогі читачі. Цього разу, пропоную вам відвідати Чорногорію, або якщо вам більше до вподоби інша назва Montenegro.
Дуже важливим фактором у виборі саме цієї країни став той факт, що на літній період із Вінницького аеропорту відлітають чартерні літаки до Тівату.

Будва – знаходиться в одному із найкращих місць Адріатичного узбережжя. Це місто фестивалів та свят, літня сцена різноманітних культурних подій. Це серце чорногорського туризму. Поряд знаходяться невеличкі курортні містечка : Бечичі, Рафаїловичі та всесвітньо відомий острів Святий Стефан. Святий Стефан вважається візитною карткою Чорногорії. Це унікальний острів - готель. Тут збережена істинна середньовічна архітектура. На жаль, відвідати його вдасться лише у двох випадках: якщо ви живете у цьому готелі і якщо ви забронювали столик у ресторані готелю (теж не бюджетний варіант).

Острів Сент Ніколас (вартість поїздки у два боки 3 Євро). Не пошкодуйте цих грошей, бо острів вартує того. Тут прозоре синє море, чистий пляж, неповторні краєвиди і білі скелі. До речі, плаваючи будьте обережні, там величезна кількість морських їжаків. Проте саме тут маєте можливість відчути себе юними Робінзонами. В центрі острова є невеличкий «генделик», де можете придбати напої (між іншим, втричі дорожче), та це питання можна вирішити, взявши все необхідне з «Великої землі». Питаннями оренди шезлонгів та парасольок завідує та ж контора. Повернувшись до готелю і відпочивши, вирушаємо на пошуки провіанту. В ресторані, яких просто безліч в Старому місті, вартість вечері на одну особу становить приблизно 25 євро, звичайно, можна наїстися шматком запашної піци (до 2 євро) і, як альтернатива, – супермаркет. Вирушаючи на прогулянку до Старого міста, не забуваємо фотоапарат, він нам знадобиться. Вас вразить атмосфера вузьких вуличок, маленьких крамничок, ви побуваєте в казці. Та найцікавіше - це велика флотилія. Біля причалу пришвартовані нові яхти, повільно похитуючись в унісон хвилям, вони гармонійно будуть вписуватись з загальну картину. Вийшовши зі Старого міста, потрапляємо на вулицю «Дискоклубів» під відкритим небом. Тут безліч молоді гуляє, веселиться, танцює. Також раджу відвідати Цитадель. Вас приємно вразить її внутрішнє оздоблення. Далі вирушаємо до пляжу Могрен. Робимо знімки біля всесвітньо відомої скульптури. На пляжах будуть пропонувати безліч екскурсій. Але хочу попередити, вартість екскурсій на пляжі й від оператора (на диво) майже однакова. Ви неодмінно повинні виділити один день на рафтинг. Виїхавши із міста, прямуємо вздовж каньйонів, бачимо найвищу в Європі ГЕС та унікальне Півське озеро, на дні якого безліч будиночків. Діставшись до табору, переодягаємось та сідаємо в старенькі позашляховики. Потрапивши у каньйон річки Тари, розумієш всю його велич і захоплюєшся красою. Сідаємо в надувні човники і згадуємо такі корисні на даний момент навички греблі. Згуртувавшись в результаті колективної праці, трішки втомлені повертаємось до готелю. Якщо ви знайдете можливість і буде бажання, орендуйте авто (малолітражка приблизно 50 євро за добу) і вирушайте до Котора. Краса міста підкреслюється величною фортифікаційною системою, котра охороняється як пам’ятка світової культури. В основі лежать кріпосні стіни висотою 20 і шириною 15 метрів. Якщо вам пощастить, то ви зможете побачити в Боко-Которській затоці величезний круїзний лайнер. Вартою вашої уваги є також церква святої Богородиці, що розташована на рифі, там ви почуєте неймовірно сумні легенди. І остання порада – подивіться на острів мертвих. Його закрито для туристів, та хіба це колись зупиняло допитливих шукачів пригод?

Аліна Кобець

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий