Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 марта 2024
15,9 °C
небольшой дождь

статьи

Мальдіви
11 февраля 2013, 00:00
Мальдіви
У цьому місяці нас чекає таке романтичне і чудове свято, як день святого Валентина. Для країн пострадянського простору його святкування є досить новою традицією. Стосовно ідей, щодо свята: де його краще провести, які подарунки приготувати, як зробити цей день незабутнім, я спробую розповісти в цій статті. Пропоную відвідати неймовірно мальовничий куточок світу, маленьку райську оазу – Мальдіви. Однією із вагомих причин, що спонукають нас відвідати саме ці острови є те, що вони зникають. Це явище тісно пов’язано з глобальним потеплінням: льодовики тануть і, як наслідок, підіймається рівень Світового океану.
Мені пощастило знайти квитки за відносно низькою вартістю (від 800 – до 1000 у. о . на одну людину). Стосовно багажу: не беріть багато одягу, гардероб що майорить вечірніми сукнями на кожен день тижня, це не найбільш необхідна річ на острові. З легкою валізою завжди простіше мандрувати. Стосовно перельоту: Бориспіль – Дубай (ОАЕ) — тривалість приблизно 4 години. В Дубаї технічна зупинка для заправлення літака, під час якої нікого із пасажирів з літака не випускають. Тут же відбувається заміна екіпажу. Тривалість вашого номінального перебування в ОАЕ становить приблизно 1 годину. Потім знову в небо, на цей раз 5 годин — і ви уже в Коломбо (Шрі-Ланка). Аеропорт міста Коломбо невеликий, але затишний. Далі переліт в Мале тривалістю трошки більше години.
З ілюмінатора відкривається безкрайній яскраво-блакитний Індійський океан, а острів на його поверхні виглядає, як продовгувате напівзатоплене плато. Прибувши в аеропорт, далі вам запропонують пересісти на катер до свого острова. Шлях становить приблизно 30 хвилин. Підпливаючи до острова, можна помилуватись білосніжним піском, смарагдовими пальмами, різнобарвними рибками, ароматними квітами і, звісно ж, блакитним океаном. Саме тут світ набуває особливих яскравих фарб, наче над їх створенням Всевишній працював за допомогою фотошопа.
Я побувала на острові Валассару. Перші враження такі, ніби потрапила на сторінки відомого роману Даніеля Дефо «Робінзон Крузо». Біля пірсу нас гостинно зустрічали, кожен пасажир отримав вологий рушничок і напій. Спокійно попиваючи коктейль, усі туристи чекали своєї черги, щоб поселитись у готелі. Отримавши ключі, усі задоволено вирушають до номеру. Тут хотілось би зазначити, що усі номери знаходяться у невеликих бунгало, які розташовані прямо над водою. Стосовно номера — все стандартно, хіба що без телевізора. Розпакувавши валізи, вирушайте до ресторану, там діє прицип «шведського столу», де пропонуються різноманітні страви з м’яса, риби, курки, овочів. Далі за планом плавання в океані (це важко описати, треба відчути). Дивно, що океан кожен раз різний: то спокійний, то метушливий. А потім за програмою ретельне обстеження острова. Хочу відмітити, що є велика імовірність натрапити на кокосові горіхи, тому моя порада: візьміть із дому викрутку і коктейльні соломинки. Різноманіття флори та фауни на острові величезне.
Мальдіви – це романтичне місце, що наповнить вас радістю і коханням. Сюди неодмінно потрібно їхати із своєю половинкою. Тут свято Валентина набуде для вас особливого змісту, тут ви створите свою таємницю, тут ви розділите схід та захід сонця, будете хапати в долоні зірки… тут на вас чекає насолода...
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий