Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
03 мая 2024
21,2 °C
пасмурно

статьи

Общество
Фінська компанія випустила "тампони для чоловіків"
06 декабря 2023, 22:28
Фінська компанія випустила "тампони для чоловіків"

Фінська компанія Vuokkoset, що виробляє засоби гігієни, випустила "тампони для чоловіків", аби допомогти трансчоловікам.

За словами виробника, продукт "спрямований на зменшення гендерної дисфорії у трансгендерній спільноті", йдеться на сайті компанії.

Тампони випустили у темно-синій коробці з простим дизайном, що відрізняється від яскравих жіночих продуктів для менструації. 

"За допомогою тампонів, розроблених для чоловіків, Vuokkoset прагне змінити сприйняття менструації та зменшити дистрес, який вона викликає у трансгендерних чоловіків", – заявили у Vuokkoset. 

Гендерна дисфорія – це термін, який описує відчуття дискомфорту, що може виникати у людини через "невідповідність між її біологічною статтю та гендерною ідентичністю", пояснюють у Національній службі охорони здоров'я Великої Британії.

"Для трансгендерних чоловіків біль під час менструації – це не просто фізичний біль. Це щомісячне нагадування про те, що стать, визначена їм при народженні, не відповідає тому, ким вони є насправді.

Не всі, хто має менструацію, є жінками; трансгендерні чоловіки та небінарні особи також можуть мати менструацію", – заявили у компанії.

Раніше у США Управління з продовольства і медикаментів (FDA) схвалило новий дизайн тампонів, який, за словами виробників, "краще вбирає рідину".

А Шотландія першою у світі зробила безкоштовними прокладки й тампони для жінок.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий