Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 марта 2024
16,1 °C
небольшой дождь

статьи

ДОПОМОГТИ ХВОРИМ НА ДІАБЕТ
18 апреля 2012, 00:00
ДОПОМОГТИ ХВОРИМ НА ДІАБЕТ

Вінницький обласний клінічний ендокринологічний диспансер (ВОКЕД) є одним із найбільших в Україні медичних закладів, який надає високоспеціалізовану медичну допомогу хворим з ендокринною патологією. Розташований він на території пам’ятки архітектури і садово-паркового мистецтва ХVІІІ століття - бувшого родового маєтку графа Грохольського.

Організовано диспансер наказом по облздороввідділу № 172 від 13 березня 1963р. як обласний ендокринологічний диспансер з метою поліпшення диспансеризації та лікування хворих на ендокринні захворювання, тож в наступному, 2013 році, буде святкувати своє 50-річчя. З 1984 року диспансер очолює Прудиус Пилип Григорович - головний лікар, обласний позаштатний ендокринолог, голова «Асоціації ендокринологів Вінниччини», член Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету, член бюро Української діабетичної федерації, член президії «Асоціації ендокринологів України», член Координаційної ради з питань Комплексної програми «Цукровий діабет».

На сьогодні Вінницький обласний ендокринологічний диспансер розгорнуто на 100 ліжок: у терапевтичному відділенні № 1 – 40 ліжок, в т.ч. 10 дитячих, у терапевтичному відділенні №2 – 40 ліжок, у хірургічному відділенні – 20 ліжок, в т.ч. 10 ліжок для хворих цукровим діабетом з синдромом діабетичної стопи. Також функціонує відділення реанімації та інтенсивної терапії на 6 ліжок. В консультативній поліклініці функціонує терапевтичний відділ для дорослих та дітей, хірургічний відділ, педіатричний кабінет (для хворих цукровим діабетом із синдромом діабетичної стопи), кабінет пункційної біопсії, кабінет патології щитоподібної залози, відділ репродуктивної ендокринології, школа для хворих на цукровий діабет та денний стаціонар на 20 ліжок. До послуг пацієнтів також: діагностичне відділення з рентгенологічним кабінетом, кабінетами ультразвукової та функціональної діагностики; клінічна лабораторія з відділами: експрес, клінічний, біохімічний та гормональний; відділення відновного лікування з кабінетами: фізіотерапевтичним, лазеротерапії, ЛФК.

З 1977 року диспансер є клінічною базою кафедри ендокринології ВНМУ ім. Пирогова, що значно розширює як обсяги, так і якість надання спеціалізованої і високоспеціалізованої консультативної і госпітальної ендокринологічної допомоги населенню області.

Направленню на консультацію в консультативно–поліклінічне відділення підлягають: усі хворі з ендокринною патологією або при підозрі на неї; всі діагностично, лікувально складні випадки, які потребують обстеження в диспансері; обов’язковій консультації також підлягають всі діти з ендокринною патологією. Направити хворих на консультацію в обласний клінічний ендокринологічний диспансер з лікувально-профілактичних установ області та м. Вінниці мають право ендокринологи, терапевти або педіатри, які виконують обов’язки ендокринолога, - згідно з відповідною формо.

Адреса диспансеру: м.Вінниця, вул. Мічуріна, 32, тел./факс: (0432)61-17-36, електронна адреса endo@ukr.net. Інформація щодо консультативного прийому по тел: (0432)61-17-43 (реєстратура поліклініки).

Валентина Миколаївна Коломієць,

заступник головного лікаря ВОКЕД по ОМР

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий