Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
16 апреля 2024
20,0 °C
небольшой дождь

статьи

ЧИ ВАРТО ЗБЕРІГАТИ ЦНОТУ?
30 июля 2014, 00:00
ЧИ ВАРТО ЗБЕРІГАТИ ЦНОТУ?
До початку ХІХ ст. наречені, які втратили цноту до весілля, вінчалися без вінка. У ХХ ст. – у чорній сукні, а ті, що зберегли невинність, – у білій.
Чи справді часи, коли цнота була неодмінною умовою будь-якого весілля, пройшли? Але сьогодні майже не існує обмежень у стосунках. Дівчата, що вже мають сексуальний досвід, аби не бути осудженими, усіляко намагаються відновити невинність.
Зберегти невинність до шлюбу було не лише особистим обов’язком дівчини, а й мало суспільно-важливе значення. Це характеризувало її, честь родини, націю. Сьогодні важко уявити подібне весілля. Чи зберігати цноту чи ні – особиста справа кожної дівчини. Проте втрата невинності в період статевого дозрівання може мати різні наслідки.
Свій коментар дав лікар-гінеколог лікувально-діагностичного кабінету «Здоров’я» Іван Огородник: «Дівчина повинна бути готова фізично й морально. Що ж стосується наслідків, то вони можуть бути різноманітними. Вірогідність завагітніти або заразитися інфекцією в першу ніч не менша, ніж при будь-якому статевому акті. Отже, не варто забувати про засоби контрацепції. Гормональний фонд жіночого організму розвивається протягом 17-18 років. Якщо дівчина вступає в статевий акт раніше, – це може призвести до безпліддя. Багато залежить від партнерів».
Не менш цікавою і неординарною є думка самих дівчат. Це викликало дискусію серед представниць прекрасної статі. Частина опитаних зазначила, що зараз зовсім інакший час, перспективи, тому до весілля важко зберегти невинність. Дехто соромиться йти під вінець без «необхідного» досвіду. Інші заявляють: кохані сприймають їх такими, якими є. Збережена цнотливість – запорука вічного і відданого кохання. Декотрі дівчата навіть поскаржилися: мовляв, хлопці всі однакові і бажають домогтися лиш одного. А при одруженні бажають, щоб обраниця була незайманою. Парадокс.
Не оминули й думку чоловічої аудиторії. Опитані гордо заявили про те, що справжні українські дівчата славляться своєю красою і відданістю, тому не повинні порушувати цієї традиції. Більшість респондентів радять панянкам бути розкутими в цьому питанні. Коли мова йде про одруження, то одноголосно стверджують: обраниці повинні бути незайманими. Лише декілька інтерв’юерів заявили: головне в дівчині – душа, а не втрачена чи збережена для свого коханого невинність.
Людина несе відповідальність за будь-який вчинок. Збереження невинності для кожної дівчини мало залежить від сьогоднішніх звичаїв, традицій, обрядів чи способу життя. А як Ви гадаєте?
Комментарии: 1
Добавить комментарий
Маргарита
02 мая 13:29
Згодна. Цнота - це важливо

Добавить комментарий