Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
29 марта 2024
9,3 °C
небольшой дождь

статьи

ЧЕРЕШНЯ: КОРИСТЬ ТА ШКОДА
11 июня 2014, 00:00
ЧЕРЕШНЯ: КОРИСТЬ ТА ШКОДА

Соковиті та солодкі плоди черешні мають надзвичайно приємний смак, та бувають дуже різноманітні за кольором: червоними, жовтими, рожевими і темно-червоними. Вони викликають у більшості людей виключно позитивні емоції. Однак, крім своїх смакових якостей, ця літня ягода, володіє ще й багатьма корисними властивостями.

Залежно від сорту черешні, і навіть від її кольору, її склад може відрізнятися. Так, у темних сортах черешні більше кальцію, заліза, калію, магнію, фосфору і кремнієвої кислоти, ензимів (речовини, що допомагають боротися з карієсом) ніж у світлих сортах. Черешні темних сортів зміцнюють стінки капілярів, перешкоджаючи атеросклеротичним відкладенням. Незвичайно корисна вона для серцево-судинної системи, має здатність до розрідження крові. Черешня багата вітамінами А, В1, В2, РР, Е, С, вона є відмінним загальнозміцнюючим засобом. Вживання черешні стимулює процес травлення, відновлює обмін речовин. Дуже корисна черешня для шкіри. Вона швидко і ефективно відновлює фізичні сили, підвищує тонус і піднімає настрій. Досить зїдати щодня лише 120 грамів ягід, як вже через місяць ваша вага знизився на 5-15%, тому, що черешня очищає кишечник і перешкоджає процесам відкладення жирів в організмі.

Черешню не рекомендується вживати людям із гастритом та підвищеною кислотністю шлункового соку, при цукровому діабеті. Негативний вплив черешні проявляється при порушеннях прохідності кишечника і при індивідуальній непереносимості продукту. Крім того, свіжі ягоди черешні не можна вживати відразу після їжі - це може викликати газоутворення і нетравлення шлунка. Симптоми цих недуг вживання черешні може посилити.

Вибираючи черешню, звертайте увагу не тільки на відмінний зовнішній вигляд ягоди (вони повинні бути сухими, щільними, блискучими і ні в якому разі не помятими), а й на плодоніжки. Зелені плодоніжки говорять про те, що черешня була зірвана недавно, а ось прив’ялі жовті, сухі або поламані - що черешня могла перезріти або просто довго зберігалася, відповідно, її свіжість та смакові якості далеко не найкращі.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий