Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
25 апреля 2024
15,9 °C
небольшой дождь

статьи

10 ПРИНЦИПІВ ЧОЛОВІЧОГО І ЖІНОЧОГО ВІДНОШЕННЯ ДО ДИЗАЙНУ ІНТЕР’ЄРІВ
11 июля 2014, 00:00
10 ПРИНЦИПІВ ЧОЛОВІЧОГО І ЖІНОЧОГО ВІДНОШЕННЯ ДО ДИЗАЙНУ ІНТЕР’ЄРІВ

Стіни карамельних відтінків, велика кількість тканин та аксесуарів, пухнасті килими та нескінченні дрібнички - таким уявляється типово жіночий інтерєр, але чи так це насправді? Що ж вибирають чоловіки, а що — жінки. По-перше, гендерні відмінності в питаннях інтерєру вирішальної ролі не грають, адже не вони формують наш смак, а, зазвичай, освіта, коло спілкування, соціальний статус. Але все-таки "суто жіноче" бачення світу існує.

- Жінка, як правило, майстер деталізації. Картину в цілому (а значить й інтерєр) бачить чоловік. Звичайно, жінки із цим не погодяться, адже є чимало професіоналів - представниць прекрасної статі у цій сфері. Але саме чоловікам-професіоналам не властива "роздробленість свідомості", захопленість дрібницями, окремими завданнями замість цілого.

- Жінка краще відчуває колір. За деякими даними, 70 % чоловіків є дальтоніками в тій чи іншій мірі, при цьому вони не підозрюють, що не розрізняють якихось відтінків. Не кожен чоловік ловить колірні нюанси, та вони йому й не потрібні. Великий декоратор Ніколас Хеслем радить "не перейматися" з точною підбіркою кольору: ви обираєте предмет у шоу-румі, приносите його додому, річ починає жити в інтерєрі, відображатися в інших речах, по-різному висвітлюватися, змінюватися - передбачити заздалегідь цей кольоровий калейдоскоп майже неможливо.

- Жінка може поміняти гардероб під нові черевички. Інтерєр вона може вибудувати "від вазочки", від шматочка тканини, від незвичайним чином пофарбованих дверей. Чоловіки в цьому плані діють більш раціонально і сплановано.

- Чоловік майже ніколи не вибере шпалери у квіточку. Йому нецікаво слухати про штори. Він взагалі вважає цей елемент інтер'єру абсолютно зайвим. Він з ненавистю дивиться на запрошеного декоратора, який пояснює, чому ось цей пилозбірник коштує дорожче його сорочки від Armani. І навіть якщо немає ні декоратора, ні Armani, чоловіче втручання в ремонт може занапастити всі прекрасні текстильні ідеї.

- Для оформлення будинку жінка вибирає той колір, якого найбільше у неї в шафі. Це правило перевірено поколіннями, і не треба ним нехтувати. Якщо ви жити не можете без фіолетових шовкових блуз, то для спокою сімї просто необхідно, щоб ця тканина зявилася і в інтерєрі.

- Жінка віддасть перевагу повноцінній ванні (вона її саме ПРИЙМАЄ, а не споліскується на швидкоруч). Чоловік буде ратувати за душ - можливо, ультрамодний, без піддону, з безвідмовним трапом і підлогами з підігрівом.

- Вибираючи світло, чоловік буде домагатися, щоб було ЯСКРАВО і на цьому вважатиме свою місію виконаною. Жінці буде важливо, як ця лампа її освітлює - відповідно, моторошні галогени, які спотворюють зовнішність, поселяться в районі дзеркала тільки через її труп.

- Чоловік ніколи не вибере красивих, але не зручних меблів - йому потрібно сісти грунтовно, глибоко, і навіть якщо габаритами ви перевершуєте свого чоловіка, місця для сидіння йому потрібно більше з чисто психологічних міркувань - адже він завойовник і підкорювач простору.

- Чоловіча лінь - двигун прогресу. Саме Філіп Старк, чоловік у повному розквіті сил, придумав перший диван - автономну станцію відпочинку. Тобто вмонтував у мяке сидіння маленький бар, книжкову полицю і розетки для електроприладів. Тепер це вже далеко не новинка, але від такого предмета не відмовиться жодний розсудливий чоловік.

Купуючи техніку, дівчина шукає красиву кришку, чоловік серйозно цікавиться робочими характеристиками приладу. І роками вибирає все чорне або сталеве. За що жінки звинувачують чоловіків у консерватизмі та ретроградстві, а чоловіки жінок - у банальності та передбачуваності мислення. Але з часом, як правило, всі ці суперечки сходять нанівець. Хочеться просто радіти один одному і робити загальний інтерєр разом.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий