Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
16 октября 2024
9,7 °C
небольшой дождь

Новости

Вінниця
Скандал з ТЦК: учасників українського гурту забрали прямо зі сцени
15 октября 2024, 16:13
Скандал з ТЦК: учасників українського гурту забрали прямо зі сцени

Артистам було вручено повістки й скасовано найближчі майбутні концерти

У Харкові ТЦК у супроводі поліції здійснили рейд у клубі, де було заплановано виступ трьох музичних гуртів. Мова йде про "True Tough", "Ґрунт палає" та "Mordox".

Про це йдеться у Telegram-каналі "Сата зухвало про музло".

За словами очевидців, на місце прибуло понад 20 співробітників, які оглядали документи не лише в артистів, але й у відвідувачів події.

"Наразі затриманим видали повістки, звукорежисера концерту відправили на навчання" – йдеться в повідомленні.

 

Фото: УНІАН13:37, 11 жовтня

Фото: УНІАН14:18, 10 жовтня

За інформацією автора Telegram-каналу, представники ТЦК забирали телефони у виконавців та не пускали менеджерів.

Наступного дня музичні колективи мали долучитися до благодійного концерту у Києві. Проте, як пише організатор події, "через форс-мажорні обставини" три гурти довелося прибрати із запланованої програми концерту в столиці.

"Друзі, на жаль, через форс-мажорні обставини, які не залежать від нас і на які ми не можемо вплинути як організатори, три гурти (Ґрунт Палає, Mordox, True Tough) не зможуть виступити сьогодні, але концерт все одно відбудеться за участі інших трьох анонсованих команд", – пише Neformat в Instagram.

Які дії не можуть вчиняти працівники ТЦК


Працівники ТЦК не мають права:

  • за будь-які пов'язані з мобілізацією дії працівники ТЦК вимагати гроші або інші винагороди;
  • вилучати особисті речі військовозобов'язаних (телефони, одяг та ін.), окрім зброї та інших предметів, які можуть бути використані для скоєння злочину;
  • порушувати права людини;
  • затримувати військовозобов’язаних. Виключення – якщо людина перебуває в розшуку Нацполіцією. І те в такому разі лише поліцейські мають право затримати особу, скласти адмінпротокол і доправити до ТЦК;
  • забороняти людині спілкування з іншими особами, родичами та друзями, адвокатом (зокрема особисто передавати речі від цих осіб) та будь-які види суспільної комунікації.

Заштовхування військовозобов’язаного до транспорту працівниками ТЦК також є незаконним. Якщо ж таке відбувається з боку працівників ТЦК, то треба намагатися фіксувати цей процес на відео.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий