Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
11 октября 2024
22,2 °C
дождь

Новости

Вінниця
Ветеранський бізнес у Липовці: як швейна студія «Черешня» отримала новий поштовх завдяки конкурсу «Роби своє»
10 октября 2024, 14:30
Ветеранський бізнес у Липовці: як швейна студія «Черешня» отримала новий поштовх завдяки конкурсу «Роби своє»

У Липовці розвиває свій малий бізнес швейна студія «Черешня», якою керує родина ветерана-підприємця Владислава Горегляда. Нещодавно їх справа отримала потужний поштовх завдяки новому обладнанню для вишивання, яке вони придбали через конкурс бізнес-ідей «Роби своє», організований благодійним фондом «МХП-Громаді».

До початку повномасштабного вторгнення родина вже мала невелике ательє. Однак у квітні 2022 року В’ячеслав Горегляд пішов служити в ЗСУ, захищаючи країну на Донецькому напрямку в складі 59-ї бригади. Через отримані поранення він змушений був звільнитися за станом здоров’я. Після реабілітації, повернувшись додому, В’ячеслав та його дружина Інна вирішили зосередитися на розвитку сімейної справи.

«Ідея для розширення бізнесу була давно. Наше ательє вже працювало, і ми подумали, що варто купити вишивальну машину, щоб займатися виготовленням іменних рушників та крижм. Спочатку спробували з однією машинкою, і це пішло добре. Потім вирішили займатися вишиванками. Але для цього нам потрібна була більш потужна машина, яка могла б вишивати складні малюнки», — розповідає В’ячеслав Горегляд.

Так родина вирішила подати заявку на конкурс «Роби своє», де отримали 100 тисяч гривень на придбання нової вишивальної машини.

 

«Ми давно мріяли про те, щоб виготовляти красиві речі, особливо вишиванки. І коли з’явилася можливість отримати допомогу для розвитку бізнесу, ми зрозуміли, що це наш шанс», — додає Інна Горегляд.

Зараз завдяки новому обладнанню їх ательє виготовляє не лише рушники та дрібні вироби, а й вишиванки, що мають попит серед місцевих жителів.

«Конкурс “Роби своє” наш фонд проводить вже кілька років, і ми маємо багато учасників. Цього року ми зробили акцент на тому, щоб залучити ветеранів. В’ячеслав Горегляд написав чудову заявку для ветеранського бізнесу.

Вимога конкурсу була чітка — співфінансування 50% від вартості гранту. Тобто, сто тисяч гривень вніс автор проєкту, і сто тисяч виділив благодійний фонд. За ці кошти була придбана вишивальна машинка, яка зараз створює неймовірні вироби», — розповідає Тетяна Поліщук, менеджерка соціальних проєктів БФ «МХП-Громаді».

Володимир Романюк, регіональний директор центрального регіону Вінницького Хабу МХП, зазначає, що в цьому році в Липовецькій громаді було реалізовано три подібних проєкти, і всі вони вдались.

«Допомагати легко, коли в людей горять очі і вони чітко знають, чого хочуть. Це один із найуспішніших проєктів, бо його автори живуть цією справою», — підкреслив Володимир Романюк.

        

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий