Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
16 августа 2024
28,2 °C
пасмурно

Новости

Вінниця
Куди віддати одяг у Вінниці: перелік локацій та корисні поради
07 июня 2024, 23:31
Куди віддати одяг у Вінниці: перелік локацій та корисні поради

Розгрузити свою шафу від зайвих речей у Вінниці – місія здійснена. Вінниця.info зібрала для вас корисні лайфхаки, що робити з старим одягом.

«Шафа забита одягом, а носити нічого». Знайома ситуація? Якщо ваша відповідь «так», пропонуємо декілька методів, які дозволять позбутися непотрібних речей, допомогти тим, хто через життєві обставини потребує одягу та навіть, врятувати екологію.

Що робити зі старим одягом

У світі щорічно виробляють до 150 мільярдів одиниць одягу для майже 8 мільярдів людей. Нескладно порахувати, що більшість одягу просто викидають. Мода від сезону до сезону змінюється, на заміну старим трендам приходять нові, і речі штампуються майже без зупину. На щастя, стає популярною й переробка одягу, яка дозволяє дати вживаному одягу друге життя. Вироби з непотрібних речей користуються великим попитом навіть на Вінниччині. Майстрині зі старих светрів роблять оригінальні килимки, з джинсів – гаманці та шопери, з курток – рюкзаки та жилети. Тому, не спішіть виносити непотрібний одяг на смітник, а подумайте, що можна зробити з непотрібних речей. Для фантазії кордонів не існує, ось лише деякі варіанти:

  • зі старих ременів можна створити чохол на сидіння стільця, якщо переплести їх «клітинкою»;
  • старі футболки та майки можуть стати сумками для продуктів;
  • з широкої чоловічої краватки можна зробити чохол для телефону;
  • картаті сорочки чудово підійдуть для чохлів на декоративні подушки;
  • з джинсової куртки можна зробити стильовий рюкзак.

Куди віддати одяг у Вінниці: перелік локацій та корисні поради

Куди подіти старий одяг

Якщо ви все ж шукаєте, куди подіти непотрібний одяг та отримати за це гроші, радимо придивитися до громадських ініціатив, де можна здати одяг на переробку або на утилізацію одягу. В інтернеті безліч оголошень про прийом старого одягу на вагу, де за символічні гроші можна суттєво розвантажити гардероб.

Крім того, бувший у вжитку одяг, іграшки та книжки можна продати на благодійних торгових платформах. Одна з них – Мурахи. Кожен може розмістити оголошення на платформі про річ, яку бажає продати, покупці обирають ту, що їм сподобалась, а зібрані гроші йдуть на потреби тих, кого визначив продавець-жертводавець. Увесь прибуток з продажу старих речей іде на фінансування потреб організацій, які опікуються військовими, тяжкохворими дітьми, безхатніми тваринами та інш.

Куди віддати одяг у Вінниці: перелік локацій та корисні поради - фото 2

Куди віддати одяг у Вінниці

Куди можна віддати одяг у Вінниці? Якщо проблема забитої шафи залишається для вас актуальною – віддайте одяг на благодійність. У Facebook є корисні групи, де можна віддати речі або знайти одяг для переселенців. Одна з них - Віддам Задарма, Вінниця. Приєднавшись до спільноти ви зможете безкоштовно віддати речі тим, хто їх потребує. Грошова нагорода за дари у групі заборонена.  

Аналогічним способом, куди віддати речі у Вінниці, стане ще одна група у соцмережі - Віддам, подарую (Вінниця). Правила групи – ніяких грошей за річ, дарувальник сам обирає того, хто отримає одяг.

Зазначимо, що певний час в обласному центрі стояли соціальні контейнери для одягу у Вінниці, куди можна було здати вживаний одяг, від компанії, що займається вивезенням побутових відходів на території міста. Втім, через дії вандалів, які залазили на контейнери та зруйнували їх, Вінниця залишилася без такої доброї ініціативи.  

Здати одяг на благодійність

У період повномасштабного вторгнення та через суттєву міграцію населення попит на гуманітарний одяг у Вінниці значно збільшився. Тому різноманітні громадські організації та благодійні фонди відкрили можливість допомагати для всіх, хто може віддати речі безкоштовно.

Ділимося з вами локаціями,  куди можна віддати одяг у Вінниці, щоб допомогти нужденним.

  • Здати речі на благодійність можна на Сабарові. Склад від ГО «Спільна справа», що знаходиться за адресою Черняховського, 82, сьогодні особливо потребує чоловічі речі, взуття, та жіночі речі великих розмірів. За словами волонтерів «Спільної справи», всі хто шукає, куди здати непотрібний одяг, можуть приїжджати до них. Адже попит на речі, в тому числі: посуд, постільна білизна, взуття – великий, а за одягом люди їдуть не тільки з Вінниці, а й з інших містечок області.
  • Ще дві локації, де можна здати одяг у Вінниці, пропонує Громадська організація «Полум’я надії». Сьогодні є попит на дорослий сезонний одяг, особливо - на чоловічий. Також можна приносити постільну білизну в гарному стані, каструлі та пательні. Здати речі або отримати одяг можна за адресами вул. Пирогова, 74 та вул. Воїнів-Інтернаціоналістів, 12 в будні дні з 9 до 17:00. Отримати речі можуть як переселенці так і всі, хто потребує допомоги.
  • Віддати дитячі речі в гарному стані можна до комісійних магазинів. Волонтери зазначають, що попиту на дитячий одяг наразі не має, втім, до прикладу у Кризовий центр «Ми поруч» можна віддати дитячі іграшки, розвиваючі ігри, візочки, дитячі ванночки. Телефон для комунікації: +38 067 838 5579.

Куди віддати одяг у Вінниці: перелік локацій та корисні поради - фото 3

Правила для тих, хто планує здати старий одяг

  • Перед тим, як здати одяг, обов’язково переконайтеся, що він чистий. У разі необхідності виперіть та випрасуйте його;
  • Якщо виставляєте старий одяг у дар або на продаж в інтернеті – в дописі вказуйте стан зношеності, наявні дефекти: не працює блискавка, відірвані петлі, ґудзики тощо;
  • Наявні дірки – одразу зашийте, у разі потреби – залатайте.
  • Віддавайте речі на пункти прийому одягу з турботою та повагою до тих людей, які будуть його носити. Хай ваш одяг приносить радість нужденним, а не відчай.
Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий